Skip to content
Politică

Orban reacționează dur la legile Justiției: Nu o mai fac noaptea ca hoții, o fac la lumina zilei

specialarad.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban anunță că parlamentarii grupării vor vota împotriva pachetului de legi ale Justiției prezentate de ministrul Tudorel Toader, considerând că acestea reprezintă un atentat la libertatea Justiției, a democrației și a statului de drept.

„Nu suntem de acord cu eliminarea Președintelui din procedura de numire a procurorilor șefi. Ne opunem și trecerii Inspecției Judiciare din subordinea CSM în cea a Ministerului Justiției”, a explicat președintele PNL, într-o sesiune de declarații de presă difuzată de Digi24.

Liderul liberalilor vede în toate aceste măsuri un mod de a confisca libertatea Justiției pus în practică de liderii celor două partide aflate la guvernare, Liviu Dragnea,și Călin Popescu Tăriceanu.

„Dragnea și Tăriceanu vor să aibă la îndemână un instrument de represalii mpotriva magistraților care nu se supun ordinelor, prin trecerea Inspecției Judiciare în subordinea olitrucului pe care îl vor numi în fruntea ministerului. După ce au patentat marțea neagră, pesediștii inventează acum și miercurea neagră. Nu o mai fac noaptea ca hoții, ci o fac la lumina zilei”, consideră Orban.

Președintele PNL a solicitat magistraților, societății civile, dar și politicienilor să reacționeze față de această încercare de confiscare a Justiției în interes politic, menționând că într-o formă a legilor votată după propunerea PSD, orice persoană care se va opune partidului lui Liviu Dragnea putând fi victima unui sistem juridic politizat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *