Skip to content
Politică

Orban sare în apărarea lui Antonescu. Ce spune despre atacul la Iohannis

În cadrul unei intervenții la RFI, noul lider al deputaților liberali, Ludovic Orban a vorbit despre atacul lansat de Crin Antonescu la adresa lui Klaus Iohannis într-un interviu pentru Gândul Live.

Orban transmite că el, personal, se regăsește printre oamenii care l-au susținut „cu cea mai mare convingere pe Klaus Iohannis și care au crezut în el”, afirmând că se consideră un partener al lui Iohannis.

„În mod evident, sunt unul dintre oamenii care l-au susţinut cu cea mai mare convingere pe Klaus Iohannis. Am credinţa că domnul Iohannis, ca preşedinte al României, va reuşi să îndeplinească principalele obiective ale programului său politic şi anume să schimbe felul de a se face politică în România, să reuşească să refacă prestigiul extern al României, de asemenea să genereze o dezvoltare economică care să permită o Românie puternică şi prosperă. Eu sunt partener al lui Klaus Iohannis şi nu am nici un fel de îndoială că are toate calităţile necesare, pentru a putea să realizeze ceea ce a promis”, a punctat Ludovic Orban.

Întrebat dacă astfel de declaraţii ale fostului lider al PNL, care îl sprijină la şefia formaţiunii nu-i creează un dezavantaj, Orban a transmis că dacă o persoană îl spijină, el nu poate să o cenzureze.

Totodată, Orban precizează că el crede că declarația lui Antonescu este scoasă din context, afirmând că după părerea sa, a fost o exprimare care nu a fost înțeleasă și că de fapt fostul lider liberal a dorit să spună altceva.

„Dacă cineva mă sprijină, eu nu pot să cenzurez o persoană care mă sprijină. De altfel, cred că această declaraţie a domnului Antonescu este puţin scoasă din context. Eu am urmărit întreaga expunere a domniei sale referitoare la domnul Iohannis şi nu mi s-a părut că a fost un atac la domnul Iohannis, iar în privinţa exprimării la care vă referiţi, cred că a fost o exprimare care nu a fost înţeleasă, după părerea mea a vrut să spună altceva domnul Antonescu”, a declarat Ludovic Orban.

Crin Antonescu a spus marți seara la Gândul Live că Iohannis  este „un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte” şi a vorbit despre faptul că speranţa pusă într-o singură persoană este „nesăbuită şi nedreaptă”. 

„În spatele unui om, dacă această speranţă e pusă într-un singur om, ea e o speranţă nesăbuită şi nedreaptă. Nu va putea rezolva toate problemele societăţii româneşti (…) Când am spus că ştiu mai multe despre el decât majoritatea oamenilor, ştiu că se poate avea încredere în acest om, dar când vorbim despre dificila misiune, în această privinţă nu ştiu”, spunea Antonescu.

Citește și Antonescu îl pune la zid pe Iohannis. Acuzație năucitoare la adresa președintelui ales. Nici PDL nu a scăpat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *