Skip to content
Politică

Orban se revoltă: Stenograme greșite!

radu-tudor.ro

Deputatul PNL Ludovic Orban se revoltă și acuză că stenogramele din dosarul său, instrumentat de către DNA, ar fi fost transcrise greșit.

Este vorba despre speța începută de către DNA în urma unui denunț depus de către omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu (patronul UTI), și el trimis în judecată, în alt dosar, de către procurorii anticorupție.

CITIȚI ȘI: Urdăreanu, mărturisire INCENDIARĂ despre banii pe care i-ar fi dat lui Orban

Liberalul a fost marţi în faţa magistraţilor pentru a da declaraţii în dosarul în care fostul candidat la Primăria Capitalei este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă. Un dosar construit pe o greşeală de transcriere a unor interceptări, spune Ludovic Orban, citat de b1.ro.

Din discuțiile care au fost înregistrate de domnul Urdăreanu nu reiese faptul că, sigur că există o transcriere neconformă cu înregistrarea care apare în rechizitoriu și pe care am sesizat-o, în care se spune, se transcrie că Cozmin, Sorin, mi-au cerut. Nu e așa! Eu am spus o tranșez cu Cozmin, cu Sorin și cu alții. O tranșez! Și era vorba de faptul că televiziunile, <<prăvăliile>> cum m-am exprimat, sunt într-o situație dificilă și că folosesc ocazia de campanii pentru a mai obține bani și mă refeream la televiziuni, nu la persoane. Deci e evidentă intenția de a discuta despre finanțarea legală pe care de altfel am și pomenit-o anterior în discuție cu domnul Urdăreanu” a precizat Ludovic Orban.

Tiberiu Urdăreanu ar fi înregistrat discuţia în care Ludovic Orban îi cerea bani pentru a-şi plăti apariţiile televizate în campania electorală de la Primăria Capitalei. Acum, Orban este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă.

Văzând anunțul că a devenit candidat oficial al PNL pentru București i-am dat un mesaj de felicitări. (…) La 1 Martie 2016, Orban m-a contactat telefonic urmând ca ulterior în cursul aceleiași zile să ne vedem la domiciliul meu. La un moment dat, spre sfârșitul întâlnirii Orban, cel puțin aşa am perceput, mi-a solicitat sprijin financiar pentru campanie. Tot ceea ce am înțeles la acel moment a fost ca acel sprijin i-ar fi de folos în relația cu media . (…) L-am înregistrat cu un reportofon pe care l-am purtat asupra mea” a spus Urdăreanu în sala de judecată.

Tiberiu Urdareanu este cercetat şi intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi dat mita, pentru care a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Mita ar fi fost luată de fostul primar al Municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita. Concret, pe surse, nu Urdăreanu este cel care a dat efectiv banii pentru primarul Iaşiului, ci complicele său, vicepreşedintele UTI, Mihail Tănăsescu, astfel că Urdăreanu nu a fost implicat direct, dar „a acceptat să fie daţi bani prin intermediar„.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *