Skip to content
Politică

Orban sesizează ANI și Parchetul în cazul Dacianei Sârbu și al lui Victor Ponta

Liderul PNL Ludovic Orban spune că atât Daciana Sârbu, cât și Victor Ponta au încălcat legea incompatibilităților și a conflictului de interese dat fiind faptul că aceștia nu au trecut în declarațiile de avere bunurile celuilalt.

”Am văzut că domnul Horia Georgescu este extrem de viguros în bătălia pentru descoperirea incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese. A băgat vreo mie de primari de comune, a băgat câţiva consilieri judeţeni, câţiva primari, câţiva preşedinţi de consilii judeţene, numai că nu vede lângă bătătură, adică nu se uită la Bucureşti. Şi aici permiteţi-mi să vă spun că Victor Ponta şi Daciana Sârbu au încălcat flagrant legislaţia privind incompatibilităţile şi conflictul de interese, în baza căreia se depun declaraţiile de avere. De când s-au căsătorit – sigur, probabil s-or fi căsătorit în China şi probabil domnul Horia Georgescu nu recunoaşte căsătoria făcută în China (…) – conform legislaţiei, fiind în România, un demnitar aflat într-o funcţie publică are obligaţia de a trece în declaraţia de avere averea integrală a sa şi a soţiei”, afirmă Ludovic Orban.

Acesta susţine că în declaraţia de avere pe care o depune Victor Ponta de aproape şapte ani, „de când este căsătorit”, nu apare averea Dacianei Sârbu şi că, de asemenea, Daciana Sârbu, care depune declaraţii de avere fiind europarlamentar, nu a trecut în declaraţia sa de avere bunurile lui Victor Ponta.

„Ne aflăm în situaţia unei încălcări grave a legii inclusiv care poate să aibă o încărcătură de natură penală pentru că domnul Ponta avea şansa în primul an în al doilea an, în al treilea an, în al patrulea an, în al cincilea an, în al şaselea an, să rectifice declaraţia de avere şi să treacă averea soţiei astfel încât să se vadă de cetăţenii români averea reală pe care o deţine familia Ponta-Sârbu” a spus Ludovic Orban.

Vicepreşedintele liberal a precizat că premierul şi soţia sa deţin împreună şapte case. De asemenea, Orban l-a criticat pe şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, despre care a spus că ”poate are orbul găinilor în ceea ce priveşte Palatul Victoria”.

4 comentarii la “Orban sesizează ANI și Parchetul în cazul Dacianei Sârbu și al lui Victor Ponta

  1. Acum–ORBAN -dupa chefurile cu lautari prin toata tara a revenit la vechea lui dragoste–DEZINFORMAREA in spatiul public .1+1 =2—Cred ca omul e suparat ca NELU IORDACHE nu a scapat inca si cine stie ce mai spune—despre el ca MINISTRU .

  2. Ludovic Orban este portavocea mizerie clocite de Nistorescu si R Stanescu. Povestea asta a fost in ziarul Cotidianul acum o luna si n-au avut succes. Acum apare penibilul Orban cu acuze.
    Astia fac aceleasi lucruri ca si basescu. Ce va fi daca castiga Johannis si cooperativa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *