Skip to content
Politică

Orban și-a omagiat înaintașii de la 1918, dar n-a spus nimic clar despre unirea cu Moldova

gandul.info

Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a omagiat înaintașii liberali de la 1918, dar nu a spus nimic clar despre unirea Republicii Moldova cu România.

Delegaţia Partidului Naţional Liberal condusă de Ludovic Orban s-a întâlnit luni la Chişinău cu reprezentanţi ai societăţii civile şi cu conducerile unor partide moldovenești: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), scrie Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, în timpul discuţiilor, Ludovic Orban a amintit rolul Partidului Naţional Liberal în realizarea Unirii de la 1918.

„PNL a fost şi este partidul Unirii care îşi asumă şi sprijină continuarea proiectului de realizare a unui viitor comun european pentru toţi românii”, a scris Dancă luni pe Facebook.

El a arătat că reprezentanţii comunităţii româneşti din Republica Moldova au prezentat problemele politice cu care se confrunta ţara lor, punctând că s-a vorbit în mod deosebit de „capturarea statului de către un grup de oligarhi locali şi propaganda antiromânească sprijinită de grupuri de interese ruseşti”.

„În acest context, preşedintele PNL a făcut un apel la toate forţele politice şi civice din Republica Moldova să facă un front comun pentru promovarea şi apărarea valorilor naţionale româneşti democratice şi europene”, menţionează Dancă.

1 comentariu la “Orban și-a omagiat înaintașii de la 1918, dar n-a spus nimic clar despre unirea cu Moldova

  1. Mai dar rai sunteți ,pai este si el ocupat alături de Câțu ca vine Isarescu la comisie si sa nu cumva sa pună altul întrebări (pe care tot Isarescu i le-a trimis înainte ca sa nu fie surprize) si nu mai știu cum sa facă ca sa interzică restul membrilor din comisie sa tacă si sa nu il pună intr-o lumina proasta pe Manole ,si voi va întrebați de ce sa încurcat nenea orban ?! Pai nu poate procesa doua lucruri deodată si centenarul este nimic in raport cu vizita lui Manole la comisia economică !! Fiți înțelegători ,ce naiba !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *