Skip to content
Politică

Orban şi accidentul rutier. Gorghiu dă pe faţă numele altor PNL-işti care voiau să candideze la PMB

Deputatul PNL Ludovic Orban şi problema accidentului rutier în care a fost implicat în 2007. Co-preşedintele Alina Gorghiu dă pe faţă numele altor PNL-işti care aspirau să candideze la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Şefa vechilor liberali a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că  Orban „e bine să lămurească problema care îl urmăreşte”.

„Sunt sigura ca n-are nicio rezerva sa va raspunda, dar sa stiti ca intr-o campanie electorala e pacat sa vorbim doar despre pseudo-problemele candidatului. As vrea sa cred ca o sa avem timp sa discutam de teme pe care ne preocupa, prioritati legislative care, din pacate, nu sunt rezolvate si trebuie. Vorbim de o campanie electorala, dar in Parlament nu sunt rezolvate probleme care tin de dreptul de vot. Nici Guvernul nu le rezolva, nu vine in intampinarea opiniei publice. N-am rezolvat nici problema cotelor de gen si, desi PSD spune peste tot suntem fanii egalitatii de gen, nu se intampla”, s-a plâns Gorghiu.

În legătură cu problema cotelor de gen, Gorghiu a fost întrebată câte femei candidează din partea PNL.

„Minim 30%. Avem deja doua presedintii de Consilii Judetene din cele 17 desemnate femei. (…) Avem si la Primarii, sunt, n-am o evaluare. Nu s-au desemnat candidatii, s-au inscris in competitie si doamne si vom vedea la sfarsitul acestei saptamani care optiune va fi cea mai imbratisata. Nu se pune problema ca n-a avut vreunul dintre candidati ceva”, a punctat Alina Gorghiu.

Nu în ultimul rând, Gorghiu a dezvăluit ce alte nume sonore din PNL aspirau să obţină candidaturi pentru Primăria Bucureştilor.

„Ar fi un candidat redutabil si doamna Saftoiu. A fost o discutie pragmatica. A fost testata in acest sondaj (sondajul intern al PNL – n.r.) si e foarte aproape de cei doi (de Ludovic Orban şi de Cristian Buşoi – n.r.), e un om care, din punctul meu de vedere, ar fi fost o optiune foarte buna pentru Capitala. Eu mi-as fi dorit sa candideze o doamna din partea PNL. Decizia, pana la urrma, a fost aceasta: de a merge cu candidatura lui Ludovic Orban. Si Catalin Predoiu era o optiune a partidului foarte corecta, si Adriana Saftoiu ar fi fost o optiune. Sunt oameni-simbol pentru dreapta din Romania si care ar fi facut fata atat competitiei electorale, cat si unui mandat administrativ ulterior”, a încheiat co-preşedintele PNL.

2 comentarii la “Orban şi accidentul rutier. Gorghiu dă pe faţă numele altor PNL-işti care voiau să candideze la PMB

  1. Predoiu si Saftoaica sunt oameni simbol pentru dreapta romaneasca ??? Asta o crede doar madam Gorghiu, ca atata poate ea sa inteleaga din politica.
    In alta ordine de idei, pana ne lamureste Orban cum a fost cu accidentul ala si cu presupusa fuga de la locul lui, poate ne lamureste madam Gorghiu o chestiune care o priveste personal, anume cum este cu contractele alea de asistenta juridica identice cu ale lui Ponta, pentru care el are dosar penal iar domnia sa nu ??? Eu spun ca ar fi la fel de interesant de stiut.

  2. Alalteriseara, la Jocuri de putere, singurul judet de care dl Vasile Blaga nu a pomenit niciun cuvintel este Teleormanul. Aceasta cu atat mai mult cu cat atat conducerii centrale a PNL cat si mass mediei li s -au semnalat fapte scandaloase, vizand desemnarea candidatilor pentru alegerile locale. De ce oare Teleormanul a fost complet ignorat? Oare acest judet a incetat sa mai existe pe harta tarii? Sa intelegem ca pana si dlui Vasile Blaga ii este lehamite de calitatea morala a candidatului supratraseist PSM/PSD/PNL/PSD/PDL/PNL desemnat ieri 01.03.2016 de „noua” organizatie municipala PNL Rosiorii de Vede, calcand in picioare pana si rezultatele recentului sondaj „in familie” organizat pentru desemnarea candidaturii la primarie a viitorului edil municipal?…Sau, poate, dlui Vasile Blaga i -ar fi fost dificil sa enumere intr -un timp limitat „calitatile” de exceptie ale persoanei desemnate, partidele prin care s -a tot plimbat, detalii despre dosarul penal ce i se intocmise, „realizarilii” de exceptie la primaria mun. Rosiorii de Vede, altele decat vilele de la Moeciu si Costinesti, in cei patru ani de mandat ca primar PSD, in alti 4 ani de viceprimar PSD si 4 ani de consilier reprezentand partidul dlui Ilie Verdet!…Dar, daca acest judet mai exista inca pe harta tarii, ceva, trebuia totusi amintit…Macar doua cuvinte despre amicitia de nezdruncinat intre PNL si PSD, intre dl Marin Almajanu si dl Liviu Dragnea si „sforile” innodate in Teleorman pentru triumful definitiv al partidului rosu la orase si sate!….A avut oare conducerea PNL curiozitatea sa afle cine este trecut pe listele PNL pentru a candida la Primaria mun. Rosiorii de Vede si care sunt calitatile morale si competentele candidatului sau daca acesta intruneste macar una din conditiile aflate in „decalogul” PNL spre a -si depune candidatura? A avut oare cineva din conducerea centrala a PNL curiozitatea sa il contacteze pe fostul primar liberal al municipiului, dl Nutu Ion, sa afle motivele reale pentru care acesta, dupa 2 mandate de primar PNL de municipiu si alte 2 mandate de viceprimar PNL, caz unic in Teleorman si printre extrem de putinele in Muntenia si Oltenia, a fost mazilit chiar de „noile” conduceri PNL ale judetului si ale municipiului mentionat, aflate in perfect tandem cu partidul dlui Liviu Dragnea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *