Skip to content
București Știri locale

Orban spune că bugetul administraţiilor Bucureştiului concurează cu bugetele multor ministere

Premierul Ludovic Orban spune că nu va aloca Primăriei Capitalei suma pe care primarul general Gabriela Firea a solicitat-o de la Guvern, Orban motivând că nu există o bază legală pentru o astfel de alocare, dar şi faptul că nu poate lua din banii plătiţi de toţi cetăţenii români pentru a aloca Bucureştiului, unde există „risipă” de fonduri.

Ludovic Orban susţine că nu are bază legală pentru a răspunde favorabil solicitării de fonduri din partea reprezentanţilor administraţiei Capitalei.

Regiunea Bucureşti – Ilfov este dintre regiunile bogate ale Europei, cred că e pe locul nouă la nivel european. Bugetul administraţiilor Bucureştiului este un buget care concurează cu bugetele multor ministere. Dacă cineva risipeşte banii publici, nimic nu-i poate da dreptul să vină să ceară bani de la bugetul de stat, care bani de la bugetul de stat sunt proveniţi din taxele şi impozitele plătite de toţi cetăţenii României şi ar fi culmea să luăm bani de la locuitori din zone care au nevoie de investiţii, care au nevoie de dezvoltare şi să-i dăm pe ce? pe companiile care nu fac nimic de la nivelul Primăriei Capitalei? Nu putem accepta aşa ceva. Sau pe risipa care a existat la RADET, pe termie în Bucureşti sau pe risipa care există la Societatea de Transport Bucureşti? Nu putem accepta astfel de lucruri”, a afirmat Ludovic Orban joi, într-o emisiune la Radio România Actualităţi.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Generale a Capitalei, la propunerea Gabrielei Firea, consilierii generali au aprobat un proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri de alocare a 1.5% din PIB – ul României pentru bugetul Municipiului Bucureşti, informează news.ro.

Am anunţat că readucem în atenţia Guvernului situaţia bugetului Capitalei si venim astăzi cu propunerea concretă de a solicita alocarea a 1,5% din PIB pentru bugetul Capitalei. Bucureştenii au dreptul şi la investiţii, şi la dezvoltare, nu doar la cheltuieli de funcţionare, iar contribuţia lor la bugetul de stat este considerabilă, anul trecut a reprezentat 25% din PIB-ul României. Este un drept al lor constituţional, este ceea ce li se cuvine în calitate de principală resursă a veniturilor statului, nu o pretenţie neîntemeiată”, a afirmat primarul general, citat în comunicatul dat publicităţii joi de administraţia locală.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *