Skip to content
Politică

Orban toacă mărunt guvernul Grindeanu. Cum a executat Dragnea gașca Ponta EXCLUSIV

psnews.ro

Fostul deputat și prim-vicepreședinte al PNL Ludovic Orban a acordat miercuri după-amiază o declarație pentru PSnews.ro, în care a criticat lista de miniștri cu care Sorin Grindeanu s-a prezentat în aceeași zi în fața plenului parlamentar reunit, pentru votul de învestitură.

După ce a mărturisit că echipa lui Grindeanu i-a lăsat „o impresie foarte proastă”, Orban a enumerat o serie de oameni pe care îi consideră lipsiți de calitățile ministeriale necesare.

„Sunt oameni care nu au calitățile necesare să ocupe pozițiile de miniștri – cei mai mulți dintre ei, cum ar fi Cuc de la Transporturi, cum ar fi Petcu de la Energie, cum ar fi fosta prefectă, care e ministru de Interne (Carmen Daniela Dan – n.r.) și așa mai departe… În plus, oameni foarte în vârstă (ca Meleșcanu, ca Daea, ca Valeca), care parcă vin din vremuri imemoriale… Plus că se vede că mulți dintre ei sunt oameni care acționează la telecomandă – sunt pilotați de alții (probabil sunt trimiși în Guvern pentru a reprezenta alte interese). Foarte puțini miniștri într-adevăr își justifică existența într-un cabinet (nu cred că pot să dau mai mult de 2-3 nume)”, a detaliat ex-ministrul PNL al Transporturilor.

Nici Sorin Grindeanu nu a scăpat de sarcasmul lui Ludovic Orban, care l-a catalogat drept „un premier de mucava, un personaj de comedie bufă”.

„În plus, premierul (care este un premier de mucava, un personaj de comedie bufă) mi se pare că atinge culmile ridicolului în prestația lui publică, pentru că se comportă ca și cum ar fi valetul lui Dragnea, băiatul de mingi al lui Dragnea când joacă tenis: face giumbușlucuri, se uită la Dragnea ca și cum ar cere voie să deschidă gura… Nici Dragnea nu-l menajează, adică vrea să arate foarte clar oamenilor că el e jupânul și că Grindeanu este băiatul de mingi”, a comentat liberalul.

Prima așteptare menționată de către Ludovic Orban din partea executivului Sorin Grindeanu este „să plece cât mai repede”.

„Părerea mea e că Dragnea vrea să conducă Guvernul. Într-un termen foarte apropiat (în maximum 3 luni), vor forța Legea amnistiei și grațierii, astfel încât să-l curețe pe Dragnea de păcate și să-l facă apt de a ocupa poziția de premier, moment în care Grindeanu se va duce frumușel – probabil că o să-i dea și lui un minister acolo, călduț, și o să-i facă frumușel loc lui Dragnea. Care Dragnea probabil că va face și o oarecare remaniere”, a continuat PNL-istul.

Altă parte importantă din declarația lui Ludovic Orban s-a referit la neincluderea în acest nou guvern a unor foști miniștri PSD văzuți ca apropiați ai ex-premierului Victor Ponta.

Oricum, e foarte interesant că niciun fost ministru din guvernele PSD conduse de Ponta nu este în acest guvern – sigur: cu excepția lui Grindeanu. În rest, niciun portofoliu: nici Rovana Plumb, nici băiatul frumos de la Fonduri Europene și dup-aia de la Finanțe (Teodorovici), nici Bănicioiu, nimeni-nimeni, nici Corlățean, nici băiatul de casă al Rovanei Plumb (domnul Marius Nica) – lipsesc cu desăvârșire. Plus o mulțime de alți oameni. Aș face și această mențiune. Erau trecuți aproape ca cerți oameni precum Gabi Vlase la Ministerul de Interne, precum Mihai Tudose la Ministerul Economiei, Georgian Pop la Apărare și lista poate continua. Au dispărut cu toții din peisaj”, a punctat fostul ministru al Transporturilor.

Altă remarcă a lui Ludovic Orban s-a referit la un caz de cumetrie politică din echipa lui Grindeanu.

„Nu mai zic că Eugen Țuțuianu, un președinte de consiliu județean (cel din Dâmbovița – n.r.), de organizație care a ieșit pe locul 3 sau 4 la nivel național, Țuțuianu, care-și dorea din toată inima să fie ministru în acest cabinet (motiv pentru care a și renunțat la funcția de președinte al consiliului județean), nu a mai căpătat nimic, decât o compensație (e adevărat): i-a pus o ministreasă acolo (Mihaela Toader – n.r.), care e venită din Dâmbovița, dar palidă consolare! E fata unui consilier județean (Mihai Trifan – n.r.), fost la PDL, care a trecut la PSD, asigurându-le majoritate celor de la PSD după alegerile prezidențiale. Domnul Trifan, probbail, a fost recompensat pentru fata domniei sale, astfel încât a primit un portofoliu”, a opinat Orban.

În încheiere, Ludovic Orban a criticat interdicția impusă presei de a participa la audierile din comisii la care au fost supuși ministrul Internelor, respectiv cel al Apărării.

„Mie mi se pare o procedură greșită. În mod normal, audierea ministrului de Interne și a celui al Apărării trebuie să fie publică. Nu există nimic de ascuns, niciun fel de secret legat de activitatea acestor miniștri”, a conchis liberalul.

 

2 comentarii la “Orban toacă mărunt guvernul Grindeanu. Cum a executat Dragnea gașca Ponta EXCLUSIV

  1. DIN 1989 PANA ACUM TOATA CLASA POLITICA A FOST SI ESTE SI ACUM LIPSIT DE PATRIOTISM , SI AU VANDUT TARA SI AU IOBAGIT POPORUL ,,,, ACUM IN AL 12 LEA CEAS ,,, ACEST POPOR TREBUIE SA SE TREZEASCA , FIINDCA TOTI IN CAMPANIE ELECTORALA AU PROMIS MAREA CU SAREA APOI AU LUCRAT NUMAI PENTRU INTERESE PERSONALE SI DE GRUP !!! DACA NU SE FACE CA IN ISLANDA VOM DISPAREA CA NATIE SI CA TARA DE PE HARTA ,,, DESTEAPTA TE ROMANE !!!!

  2. Orban a fost ministru la transporturi si cat de bine au mers lucrurile de am ramas fara trenuri,fara linii ferate.Crede,ca noi suntem chiar asa de prosti? Latra toti PDNL_istii pe la toate colturile.Nu va mai raciti gurile de pomana,ca,daca nu fac treaba,vor plati cu varf si indesat!(mai ceva decat voi.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *