Skip to content
Politică

Orban: Vor fi anticipate sau Guvern PNL și OUG

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban, demis miercuri după moțiunea de cenzură inițiată de PSD, a declarat miercuri seară la Digi24, că în cazul în care nu se va ajunge la alegeri anticipate și va fi instalat un nou guvern PNL, va fi adoptată prin ordonanţă de urgenţă revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

„Fie ajungem la anticipate, fie dacă se investeşte un nou guvern al PNL, se va ajunge la ordonanţă de urgenţă. Dacă se boicotează proiectul din Parlament, nu excludem această opţiune”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

Orban susţine că doar un vot de la PNL, USR sau PMP a fost pentru moţiunea de cenzură. În rest, faţă de situaţia de la învestire, doar UDMR şi-a schimbat poziţia.

„Le-am promis că nu vom da OUG (pe alegerea primarilor în două tururi, n.r.). Nu am dat ordonaţă, am ales calea angajării răspunderii. Ei s-au considerat dezlegaţi de protocolul încheiat”, a explicat Orban

Potrivit estimărilor acestuia, în cazul în care primarii ar fi aleşi în două tururi, „aproape jumătate dintre primarii PSD nu se mai aleg”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *