Skip to content
Societate

Ordinul privind redeschiderea grădiniţelor, creşelor și a after school-urilor, publicat în Monitorul Oficial

" "

Ordinul privind redeschiderea creșelor, grădinițelor și a after school-urilor a fost publicat, luni, în Monitorul Oficial, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării. Documentul prevede normele care trebuie respectate pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și a after school-urilor, stabilite în comun de Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Ordinul prevede că părinții care vor să își trimită copiii la creșă sau grădiniță pe perioada verii trebuie să depună cereri de înscriere la sediile unităților de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar. Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare și, ulterior, transmise autorităților publice locale. Lista unităților care vor fi deschise va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare.

" "
" "

Potrivit normelor, unitățile vor asigura materialul necesar individual pentru fiecare activitate recreativă: „Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale. Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri”. Conform normelor, copiii nu au voie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *