Skip to content
Politică

Ordonanța care amână ratele, modificată de Guvern. Ciolacu anunță o procedură fulger în Parlament: Avem majoritate!

Inquam Photos / Octav Ganea

Ordonanța care amână ratele a fost retrasă, luni, de Guvernul Ludovic Orban, potrivit președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Social-democratul a anunțat, însă, că legea pregătită de PSD privind amânarea ratelor la bănci va fi adoptată în Parlament vineri, iar săptămâna viitoare, luni, va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis, la promulgare.

„Vineri va fi votul final pe legea privind amânarea ratelor românilor fără a plăti dobândă la dobândă, iar luni va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis, la promulgare. Avem majoritatea necesară pentru ca acest proiect să treacă fără probleme.

Guvernul tocmai a cerut să nu mai apară în Monitorul Oficial OUG dată privind amânarea ratelor românilor, pentru că se fac modificări. Nu știu exact ce modificări vrea să facă”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Lunea trecută, Marcel Ciolacu anunța că PSD, ALDE și Pro România vor depune un proiect de lege în Parlament care include o serie de facilități fiscale, amânare și reeșalonare de plăți acordate companiilor și angajaților acestora.

Printre măsurile se numără amânarea plății, la cerearea operatorului economic, a contribuțiilor sociale aferente veniturilor din salarii și a plății contribuției de asigurări sociale pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie, dar și amânarea plății la utilități (apa, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV) pentru persoanele fizice și pentru firme, pentru o perioadă de 3 luni, urmând ca după această perioadă sumele care se adună pentru plată să fie eșalonate pe o perioadă de 12 luni.

Amintim că Guvernul a adoptat, joi, Ordonanţa de Urgenţă care prevede amânarea plăţii ratelor la credite, la cerere, cu până la 9 luni. Solicitarea de suspendare a ratelor la creditele bancare se va putea face doar până la finalul stării de urgență din România, iar ratele se pot amâna pe maximum 9 luni, dar nu mai mult de 31 decembrie 2020, a declarat Florin Cîțu, ministrul finanțelor, după ședința de Guvern.

Precizăm că PSnews.ro a încercat să ia legătura, atât cu ministrul de Finanțe Florin Cîțu, cât și cu premierul Ludovic Orban, însă până la momentul publicării acestei știri nu am obținut niciun răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *