Skip to content
Politică

Ordonanța care reglementează prețurile la curent și gaze, ”un scut pentru români”, spune Ciolacu: PSD şi-a atins obiectivul esenţial

Inquam Photos / George Călin

Liderul PSD Marcel Ciolacu afirmă, vineri, într-o postare pe Facebook, că Ordonanţa de Urgenţă privind reglementarea preţurilor la energie electrică şi gaze va acţiona ca un scut atât pentru români, cât şi pentru firme şi că, din discuţiile cu toţi economiştii, au certitudinea că plafonarea preţurilor la energie şi gaze naturale, care înseamnă peste 50% din creşterea inflaţiei, va determina o stabilizare a preţurilor.

Liderul PSD scrie în postare că, după două luni de eforturi susţinute, ”PSD şi-a atins obiectivul esenţial privind protejarea, timp de un an, a cetăţenilor şi a firmelor româneşti faţă de creşterea facturilor la utilităţi”.

”Ordonanţa de Urgenţă privind reglementarea preţurilor la energie electrică şi gaze va acţiona ca un scut atât pentru români, cât şi pentru firme, care nu vor mai trăi zilnic sub spectrul unor scumpiri dureroase. PSD s-a asigurat că toţi cei care vor specula preţurile vor fi aspru supraimpozitaţi, iar gazele naturale din producţia internă vor fi vândute la preţuri rezonabile pentru români”, spune preşedintele Marcel Ciolacu.

El precizează: ”Din discuţiile cu toţi economiştii, avem certitudinea că plafonarea preţurilor la energie şi gaze naturale, care înseamnă peste 50% din creşterea inflaţiei, va determina o stabilizare a preţurilor, cu efecte pozitive majore asupra puterii de cumpărare a românilor”.

”Rămânem concentraţi pe măsuri care să sprijine companiile româneşti şi să menţină nivelul de trai al populaţiei, deoarece acesta este principalul motiv pentru care am intrat la guvernare!”, mai afirmă Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că astăzi, în şedinţa de Guvern, Ordonanţa care prevede plafonarea şi compensarea preţurilor la energie şi gaze, începând cu 1 aprilie, pentru un an de zile, şeful Executivului arătând că celelalte măsuri economice care să vină în ajutorul populaţiei şi a companiilor urmează să fie prezentate tot astăzi, de către ministere, şi ulterior să se ia decizia în coaliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *