Skip to content
Opinii & Analize

Ordonanța lui Dragnea de joi: calcule economice

Probabilitatea ca Dragnea să forțeze joi, 13 septembrie, o forma a Ordonanței de amnistie și grațiere a crescut la 90% după ieșirea doamnei Firea. Dragnea nu mai are timp iar Ordonanța are în spate calculele financiare clinice. Gazarea participanților la miting a fost premeditată pentru a mai diminua elanul post-ordonanță.

De când a intrat Dancilă în concediul de vară, Dragnea a încercat toate tertipurile posibile pentru a livra ceea ce a promis grupării Iliescu-Isărescu și cercurilor de dependenți.

Toate Ordonanțele au în spate calcule economice.

Ordonanța Dragnea este și la acest capitol una specială.

În primul rând încheie raptul inclus în arhitectura economica a României și impus de gruparea Iliescu-Isărescu în perioada ‘90-‘92.

Pe modelul regăsit în Rusia lui Boris Yieltisin, economia nu a putut funcționa similar cu cele din Polonia și Cehia pentru că pur și simplu desenul și garanții acestuia au fost menținuți 30 de ani (până și în Rusia a existat o schimbare de paradigmă și model economic după primul mandat al lui Putin).

Cei care au participat la formarea brută de capital de după Revoluție, numită în termenii grupării Iliescu-Isărescu, scapă nepedepsiți si cu averile protejate de confiscarea extinsa.

Aceasta este prima valenta economică pentru care Dragnea este și se așteaptă sa fie răsplătit.

În al doilea rând, asemenea încercărilor lui Teodorovici de a da aministie fiscală, forma Ordonanței se negociază dinamic. Este ușor sa fii piața-țintă, adică cu averea realizată prin acte prevazute de Codul Penal, și să fie exclusă speța pentru că nu ai contribuit.

Ordonanța trebuie să asigure că acoperă și presiunile grupării Iliescu-Isărescu, dar și pe cei care achiziționează servicii de consultanță pentru a nu le fi sărită speța, încadrarea, durata pedepsei din textul Ordonanței.

După Ordonanță, adică de joi, se poate face orice alta arhitectură de capturare a României, deoarece ciclul de rapt desenat și susținut de gruparea Iliescu-Isărescu se va fi încheiat. Un gen de revoluție fără gloanțe și doar cu gaze lacrimogene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *