Skip to content
Politică

Ordonanța lui Tudorel Toader scoate oamenii în stradă. Protestul va avea loc în Piața Victoriei

Comunităţile civice „Corupția Ucide” şi „Rezistenţa” anunță un protest pentru duminică, în Piața Victoriei, împotriva OUG 92/2018, promovată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

„Pentru un singur om și camarila lui de pușcăriabili, de doi ani, o guvernare întreagă încearcă să distrugă Justiția. (…) Nu, în democrație niciodată nu va fi interzis să îți strigi nemulțumirea față de un grup de infractori care încearcă să scape de pușcărie luând țara ostatică. Iar România este și va rămâne o democrație„, scriu organizatorii, pe Facebook.

Ordonanţa a generat un adevărat scandal, după ce a introdus noi condiții pentru ca procurorii DNA să poată fi numiți în funcție. Secția de procurori a CSM a reacţionat extrem de dur şi a interpretat că noile reguli nu se vor aplica retroactiv, în timp ce PNL, USR şi Parchetul General au solictat Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să atace anumite prevederi ale ordonanţei la Curtea Constituțională, potrivit b1.ro.

„Pentru un singur om și camarila lui de pușcăriabili, de doi ani, o guvernare întreagă încearcă să distrugă Justiția.
Au început cu OUG 13. Am ieșit în stradă și i-am oprit.
Au continuat cu Legile Justiției. Am ieșit în stradă și Uniunea Europeană a reacționat.
Au încercat să ignore semnalele din Europa și au adoptat Codurile Penale care îi scapă pe infractori. Am ieșit în stradă și vocea noastră s-a auzit până la Comisia de la Veneția.
Acum, s-au întors de unde au început: la OUG 92, care amenință activitatea DNA și a Parchetului General.
În același timp, au încercat să ne intimideze cu violența fizică, așa cum a fost pe 10 August și să ne sperie cu amenzi, așa cum a mințit Norica Nicolai, când a spus că protestele spontane sunt interzise.
Nu, în democrație niciodată nu va fi interzis să îți strigi nemulțumirea față de un grup de infractori care încearcă să scape de pușcărie luând țara ostatică. Iar România este și va rămâne o democrație.
Este timpul să ieșim din nou în stradă. Să fim mulți, puternici și să-i oprim din nou.
Ne vedem duminică, în Piața Victoriei„, se arată în descrierea evenimentului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *