Ordonanţa privind stoparea creşterii preţurilor pentru alimentele de bază va fi prelungită, spune ministrul Barbu

Sursă foto: Florin Barbu
Sursă foto: Captură Video

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că ”ordonanţa privind stoparea creşterii preţurilor pentru alimentele de bază se dovedeşte o măsură eficientă”, astfel că aceasta va fi prelungită. Totodată, el arată că ar putea fi incluse şi alte produse alimentare pe listă, urmând să aibă discuţii în acest sens cu reprezentanţii comercianţilor şi procesatorilor.

”Preţurile alimentelor de bază se menţin scăzute în supermarketuri, produsele incluse în lista alimentelor cu adaos comercial limitat se regăsesc în cantităţi suficiente pe rafturile magazinelor, iar cetăţenii sunt mulţumiţi. Ordonanţa privind stoparea creşterii preţurilor pentru alimentele de bază se dovedeşte o măsură eficientă, pe care o vom prelungi pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor”, a afirmat ministrul Agriculturii, luni, într-o postare pe Facebook.

El a susţinut că preţurile sunt mai mici nu numai la cele 14 alimente de bază, dar şi la alte produse alimentare, ”ceea ce înseamnă că lista produselor alimentare cu adaos comercial limitat poate fi extinsă”.

”Vom face acest lucru după o analiză împreună cu reprezentanţii comercianţilor şi procesatorilor. Este o promisiune îndeplinită şi un angajament că vom continua să luăm astfel de măsuri care să îi protejeze pe fermieri, procesatori, dar şi pe români”, a adăugat Florin Barbu.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: