Ordonanța ”trenuleț” s-a dat pentru a susține bugetul din 2024, recunoaște Florin Spătaru

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CALIN

„Această ordonanță nu este atipică. După cum știți, genul acesta de ordonanțe trenuleț au fost adoptate atât în Guvernul Ciucă, cât și în alte guverne. Acest pachet de măsuri, pe lângă măsurile fiscal-bugetare care au fost asumate în luna octombrie, vin să susțină la rândul lor bugetul anului 2024. Sunt propuneri ale Ministerului de Finanțe, o parte din ele, într-adevăr, le-am văzut, le-am și discutat, dacă ne referim la programele Rabla, Rabla Plus.

Au fost discutate și corectate corespunzător pentru că iar mesajele pe care le-am primit de la mediul de afaceri au fost analizate și acolo unde a trebuit să facem corecții, le-am făcut pe ultima sută de metri. Sunt propunerile celor de la Ministerul de Finanțe pentru a putea susține bugetul anului 2024”, a declarat Florin Spătaru, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, în cadrul dezbaterii organizate de DC Media Group.

„Ceea ce este important este următorul lucru, că vom continua comunicarea cu mediul de afaceri în așa fel încât România să poată să-și îndeplinească acest obiectiv de creștere economică de 3,4% prin pachetele de măsuri, dar și prin modul în care anumite decizii sunt aplicate.

Am discutat cu mai multe sectoare economice, cu cei din industria construcțiilor, cu marii consumatori energointensivi și acolo  am concluzionat că va trebui să continuăm dialogul, pentru că pe termen lung avem un obiectiv major. Ne-am asumat acum mulți ani un obiectiv de decarbonizare. Acest obiectiv de decarbonizare se regăsește și în directivele sau regulamentele europene”, a mai precizat Florin Spătaru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: