Skip to content
Puterea Știrilor Video

Oreste anunță posibile surprize la votul de învestire a Guvernului Orban: rolul decisiv pe care l-ar putea avea Mihai Tudose

Jurnalistul Oreste Teodorescu, invitat în studioul Puterea Știrilor, a comentat refuzul liderului PRO România, Victor Ponta, de a nu vota învestirea Guvernului Ludovic Orban.

Oreste este de părere că poziția tranșantă a ex-premierului Mihai Tudose s-ar putea să aducă surprize la votul privind învestirea Guvernului Liberal. Astfel, jurnalistul susține că, așa cum Dacian Cioloș a reușit să readucă USR cu picioarele pe pământ și să se alăture demersului de a susține Guvernul Orban, și poziția lui Mihai Tudose ar putea schimba poziția PRO România în această privință.

„Lui Victor Ponta nu poți să-i scoți PSD din suflet și lecțiile lui Adrian Năstase din minte”

Mihai Tudose, europarlamentar și vicepreședinte al PRO România a declarat pentru DeBrăila.ro că partidul său nu ține neapărat să ajungă la guvernare, dar că va susține un nou guvern pentru că ”orice se întâmplă de acum încolo nu are cum să fie mai rău”.

„Lui Victor Ponta nu poți să-i scoți PSD din suflet și lecțiile lui Adrian Năstase din minte, dar se izbește de o părere mult mai cerebrală, rațională și mult mai eficientă din punct de vedere politic, cea a domnului Mihai Tudose. Vă amintiți că acum câteva zile, fostul premier Mihai Tudose a spus foarte clar că mai rău decât Guvernul Dăncilă nu se poate și este un moment astral în istoria noastră în care ar trebui să susținem orice fel de alt Guvern care se poate alcătui pentru a pune România pe un făgaș cât de cât normal.

Nu aș fi atât de categoric cu refuzul lui Ponta de a nu susține Guvernul Ludovic Orban cum nu am fost atât de categoric nici cu tangoul bizar pe care l-a făcut Dan Barna după ce a trecut moțiunea de cenzură. Dacă s-a putut la USR, ca un punct de vedere mai bine articulat (n.r – intervenția lui Dacian Cioloș) să funcționeze, nu văd de ce n-ar funcționa în tandemul Tudose-Ponta și o idee mai constructivă”, a declarat Oreste Teodorescu, la Puterea Știrilor.

Amintim că Victor Ponta a anunțat că Pro România nu va vota guvernul liberal, al premierului desemnat Ludovic Orban. Ponta a făcut aceste declarații după o scurtă negociere cu Orban, la Palatul Parlamentului.

„Nu vom vota pentru învestirea Guvernului Orban, nu cred că este vreo surpriză. Nu vom vota, pentru că suntem un partid nou, în creștere. Suntem un partid care în acest moment apără interesele oamenilor, ale celor de centru-stânga”, a spus Ponta.

Orban a anunțat la rândul său că se aștepta la această poziție, dar că va continua negocierile cu parlamentarii și că șansele guvernului de a trece sunt în picioare.

”Mă așteptam la această poziție. Asta nu înseamnă că șansele de a reuși învestitura nu rămân în picioare. Continuăm negocierile individuale cu parlamentari independenți, cu parlamentari care se află în diferite situații. Purtăm negocieri cu parlamentari PSD, dar nu negociem instituțional cu PSD”, a spus Orban.

1 comentariu la “Oreste anunță posibile surprize la votul de învestire a Guvernului Orban: rolul decisiv pe care l-ar putea avea Mihai Tudose

  1. Analiza corecta – așa cum Dacian Cioloș a reușit să readucă USR cu picioarele pe pământ și să se alăture demersului de a susține Guvernul Orban, și poziția lui Mihai Tudose ar putea schimba poziția PRO România în această privință.
    M.Tudose este o voce rationala, echilibrata cum rar gasesti astfel de membri in zona stangii romanesti.
    Problema e a displinei de partid- Ponta, in mod clar, urmareste lansarea unui guvern ghidonat de Pro R, format din membrii lui cu resturi din PSD si ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *