Skip to content
Politică

Oreste, concluzie fără ocolișuri după ceremonia de la Ateneu: Politicienii români nu vor învăța absolut nimic!

Revista Tango
" "

Ceremonia prin care România a preluat oficial președinția Consiliului Uniunii Europene a avut loc joi, 10 ianuarie, la Ateneul Român. În cadrul acesteia au ținut discursuri oficiali europeni precum președintele Consiliului European, Donald Tusk, printr-o memorabilă cuvântare în limba română, președintele Comisiei Europene, Jean-Cleaude Juncker, dar și politicienii români printre care s-au aflat președintele României, Klaus Iohannis, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Florin Iordache care a fost înlocuitorul lui Liviu Dragnea care nu a catadicsit să participe fiind în vacanță cu Irina, și premierul României, Viorica Dăncilă.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura vineri cu jurnalistul Oreste Teodorescu. Concret, întrebat ce concluzii putem trage după ceremonia de joi, analistul politic a pus în antiteză discursul foarte adânc cu privire la problematica UE al oficialilor europeni cu cel de tip „dâmbovițean” al politicienilor români. Astfel, Oreste a reliefat discursul lui Donald Tusk care a reprezentat o lecție plină de semnificații. De asemenea, jurnalistul a atras atenția asupra unei imposturi ce a vizat evenimentul de la Ateneul Român, faptul că niște oameni precum Dan Grigore, Oana Pelea, Mihai Șora au fost afară în frig în fața clădirii în timp ce infractorul Adrian Severin a stat în spatele lui Donald Tusk, Klaus Iohannis etc.

" "
" "

La capitolul discurs dâmbovițean, Oreste a pus în lumină prestația lui Iordache care s-a rățoit într-un stil antieuropean la cei din sală, aspectul pozitiv fiind cel că nu a existat traducere simultană.

„În primul rând, așa ca o concluzie generală diferența culturală între liderii europeni și liderii mioritici este ca de la cer la pământ. Sunt foarte curios dacă vreunul din membrii Guvernului Dăncilă au auzit de dadaistul Tristan Tzara. Sunt absolut convins că atunci când Donald Tusk l-a pomenit pe Nichita, Dăncilă s-a gândit la Nikita din Romană. Liderii europeni au avut un discurs foarte adânc cu privire la problematica UE pe când liderii noștri au rămas în matca discursului politicianist de tip dâmbovițean ilustrat uluitor de bine de Ciordache care pe un ton de cocalar nervos s-a rățoit în stilul lui caracteristic în fața liderilor europeni. Mi-a plăcut că nu a existat traducere simultană pentru că am fi asistat la un moment penibil ca liderii europeni să parcurgă ad litteram limbajul acesta de lemn, care nu a spus nimic, al politicienilor români. 

Sigur că vedeta ceremoniei de la Ateneul Român a fost Donald Tusk care pentru câteva minute a ținut o lecție de discurs în limba română plină de semnificații și înțelesuri, o prestație mult mai bună decât a politicienilor români, dar până la urmă nu pot să nu rămân și trist gândindu-mă la niște personalități precum Dan Grigore, Oana Pelea, Mihai Șora care au fost și ei la Ateneu dar în față, în timp ce din punctul meu de vedere cea mai odioasă imagine a fost cea cu Adrian Severin și Adrian Năstase, doi infractori condamnați care au și executat, care și-au permis să stea în spatele lui Donald Tusk și a președintelui Klaus Iohannis. Mă mir că cel care îl consiliază din punctul de vedere al protocolului pe Klaus Iohannis nu l-a avertizat totuși că stă cu spatele la un infractor și să își păzească portofelul mult mai bine. 

Ceremonia de aseară reprezintă imaginea momentului. Atât presa internațională cât și noi cetățenii votanți am putut să vedem prăpastia aceasta dintre europeni și ai noștri”, a precizat jurnalistul.

Totodată, chestionat dacă politicienii români vor învăța ceva din lecția oferită de Donald Tusk și ceilalți politicieni cu un discurs european, Oreste Teodorescu a dat un răspuns negativ reliefând falsitatea cu rădăcini comunistoide a multora dintre oamenii politici de la noi.

„Politicienii români nu vor învăța absolut nimic. Ei prin comportamentul acesta pe care l-au învățat de mici au impresia aceasta foarte superficială că dacă ascultă muzică simfonică pe care nu o înțeleg, mânâncă niște foie gras și beau niște șampanie la rece, zâmbesc cordial și se strâng în brațe sunt niște diplomați. Este ca patriotismul nostru ocazional când cântăm Noi suntem români de două ori și cam atât’, a conchis Oreste Teodorescu în exclusivitate pentru PSNews.ro.

" "

2 comentarii la “Oreste, concluzie fără ocolișuri după ceremonia de la Ateneu: Politicienii români nu vor învăța absolut nimic!

  1. Cu ocazia acestui eveniment , Lb. Romana va ajunge e circulatie mondiala devansand lb. engleza. Prea multe multumiri pentru un discurs imbalsamat cu diplomatie .Afirmatia ce se pare ca a scapat multora ” Problemele interne nu trebuie sa ajunga in afara….” spune multe. Daca cineva chiar crede ca pe acesti reprezentanti ai UE chiar ii intereseaza de soarta noastra , atunci nu a inteles nimic. Mosulica J , care a facut-o pe dancileasa sa se ude toata sub pupaturile 3×3 si imbratisarea palmei lui cu a ei , a readus tabloul cunoscutei curve politice. Politica in lume este o curva. Nu sunt cuvintele mele, sunt ale multor filozofi de talie internationala . Suntem naivi daca inca mai credem ca nu si-au adus aportul , mana in mana cu clasa politica din Romania , la distrugerea industriei , zootehniei , a tot ceea ce se putea distruge in tarisoara asta . Cand a intervenit UE cu FAPTE PALPABILE si nu cu acest ” balsam diplomatic ” in abuzurile facute asupra populatiei revoltate iesite in strada pentru dreptul la o viata decenta , pentru o justitie fara ” glaucom si cataracta” ??? ex. Romania,Franta ,Germania ,Spania, Ungaria in care clasa politica strange tot mai mult lantul sclaviei ? Popoarele lumii sunt niste marionete in jocul politic de asuprire al greilor lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *