Skip to content
Politică

Oreste, concluzii amare după lovitura primită de USR-PLUS: România a devenit stat totalitar!

Jurnalistul Oreste Teodorescu a precizat pentru PSNews.ro, după ce BEC a respins cererea de înscriere a Alianței USR-PLUS la alegerile europarlamentare, că România a devenit stat totalitar fără să ne dăm seama.

„Mă gândesc că România a devenit stat totalitar, iar noi încă nu ne-am dat seama. Poate că Dragnea este deja un Maduro de Dâmbovița, iar apropiații lui au pus mâna pe țară. Asta în timp ce noi visăm frumos!

Văzând cum campaniile “Fără penali în funcții publice” și “Oameni noi în politică” au generat atâta emulație civică, slugile de la BEC ale acestui individ au respins cererea de înscriere în competiția electorală a Alianței USR-PLUS, pentru alegerile europarlamentare

 Acum, în prostia lor, după ce au martirizat-o pe Kovesi, vor face un cult și din aceste formațiuni politice. Deci, cred că în final tot răul spre bine!”, a conchis Oreste.

Biroul Electoral Central (BEC) a decis miercuri respingerea cererii de înscriere pentru alegerile europarlamentare 2019 a Alianței 2020 USR-PLUS, potrivit unui comunicat al PLUS.

Dacian Cioloș, președintele PLUS, a reacționat dur: „Este o insultă la adresa electoratului și un act nedemocratic total.” Decizia nu este definitivă, iar USR-PLUS au anunțat deja că o vor contesta la ICCJ.

Motivele pentru care Dan Barna și Dacian Cioloș nu figurează în Registrul partidelor ca președinți ai celor două formațiuni țin de situația partidelor. După congresul din octombrie 2017, la care Dan Barna a fost ales președinte al partidului, un grup de fideli ai lui Nicușor Dan a contestat noua conducere, iar procesul încă se judecă.

Totodată, Tribunalul București a admis noua conducere a partidului, cu Dacian Cioloș președinte, pe 1 martie, dar nu a operat modificarea în Registrul partidelor deoarece a trebuit să fie lăsată să curgă perioada de apel – în care cei care vor să depună contestații, să o poată face.

“Dan Barna a fost ales președinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloș a fost ales președinte PLUS în februarie 2019. Ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianței. Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România.

Este un act profund nedemocratic prin care se încearcă să fim scoși din procesul electoral. Ceea ce s-a întâmplat la BEC este o politizare nepermisă a unui organism care ar trebui să mențină echilibrul democratic”, se arată într-un comunicat al partidului PLUS.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *