Skip to content
Puterea Știrilor Video

Oreste: De multe ori am senzația că postacii teribili ai Elenei Udrea s-au transferat cumva către USR

" "

Jurnalistul Oreste Teodorescu, invitat în studioul Puterea Știrilor, a comentat atacurile lansate pe rețelele de socializare de votanții USR după dezvălurile Rise Project despre Dan Barna, considerând că în USR există un electorat „la fel de dur și de lipsit de nuanță cum era electoratul acela foarte taliban al Elenei Udrea sau al lui Traian Băsescu”.

„Electoratul USR este compus din două categorii: una intelectuală, rațională, cerebrală, ajunsă la o anumită maturitate profesională și una talibanică, sectară, foarte radicalizată, căreia poți să-i fluturi și un tramvai în fața ochilor pentru că nu contează nimic. Este un electorat la fel de dur și de lipsit de nuanță cum era electoratul acela foarte taliban al Elenei Udrea sau al lui Traian Băsescu. De multe ori am senzația că postacii teribili ai Elenei Udrea s-au transferat cumva către USR.

Atacurile furibunde la adresa Rise Project, care este un site care n-a menajat pe nimeni, sunt de neînțeles. Nu putem să aplaudăm un site și să fim de acord că fără jurnalismul de investigație clasa politică ne-ar fi măcinat mult mai tare când țintele sunt rivalii noștri, iar când se mută ținta pe un candidat al nostru să nu fim de acord”, a declarat Oreste Teodorescu, la Puterea Știrilor.

Prezidențiabilul USR, în centrul unui scandal de amploare

Publicația de investigații jurnalistice Rise Project susține că Dan Barna, care a profitat din afacerile sociale derulate mai mult decât oamenii „aflați în cumpănă”, și-a dirijat afacerile în algoritmul de încredere al lui Liviu Dragnea, fostul președinte PSD.

„Vorbim despre persoane cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii și extrem de neglijate în România. În numele lor, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câștigat milioane sub pretextul facerii de bine.

Trei proiecte europene generoase arată ca după război. Banii s-au evaporat între amici cu facturi la comandă, în nepotisme, deturnări, plăți fictive, furturi de echipamente și discursuri despre frumusețea spiritului antreprenorial. Din partea beneficiarilor, multă dezamăgire”, arată ancheta Rise.

Astfel, se pare că „managementul care l-a consacrat pe Barna îi este profitabil sieși, în timp ce oameni aflați în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie”.

Rise Project arată că aceia care ar fi trebuit să beneficieze de binele făcut de Barna sunt persoane „cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii”.

CITIȚI AICI articolul complet

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *