Skip to content
Politică

Oreste dezvăluie dedesubturile scenei politice: Planul coordonat de Dragnea și Carmen Dan EXCLUSIV

Revista Tango

Scena politică a ultimelor zile a fost marcată de evenimente importante. Vineri, 10 august, a avut loc manifestația diasporei împotriva Partidului Social Democrat și a Guvernului Dăncilă care a dus la disputa dintre Carmen Dan și Ionel Corbu. Ministrul de Interne susține că în Piața Victoriei a fost prezent un procuror militar ca supervizor la miting, în timp ce Prim-procurorul Parchetului Militar neagă acest fapt.

CITIȚI MAI MULT AICI: UPDATE Reacția Jandarmeriei/ Lovitură dură pentru Carmen Dan în scandalul momentului

Un alt eveniment marcant este cel în care Ecaterina Andronescu a cerut demisia lui Dragnea printr-un comunicat publicat pe pagina personală de Facebook.

DETALII AICI: Război în PSD: Ecaterina Andronescu cere DEMISIA lui Liviu Dragnea și înlocuirea Executivului

Redacția PSnews.ro l-a contactat pe jurnalistul Oreste Teodorescu pentru a analiza cele două evenimente petrecute recent.

Jurnalistul a creionat un tablou politic pornind de la zilele care au precedat protestul diasporei până la ziua de marți când Carmen Dan și Prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu, s-au contrazis dacă a fost vreun procuror militar să supervizeze manifestația de pe 10 august din Piața Victoriei. Oreste invocă faptul că a existat un plan al lui Liviu Dragnea și Carmen Dan de a discredita protestul care a beneficiat și de sprijinul unei anumite părți din media. Mai mult, omul de televiziune îi cere demisia lui Carmen Dan din funcția de ministru.

„Este limpede că noi asistăm zilele acestea la o demantelare a unui plan uriaș de manipulare dublat de o propagandă absolut dementă printre care se află și gruparea de presă arondată ciumei roșii, Antena3. Planul a început din punctul meu de vedere odată cu acel așa zis organizator al mitingului din diaspora, fostul PSD-ist Emanuel Cioacă, care a înregistrat la Primăria Capitalei solicitarea organizării unui miting de un milion de persoane, reprezntând o cifră absolut halucinantă, care să justifice o prezență masivă și foarte bine pregatită a trupelor de jandarmi. La acesta se adaugă renunțarea pe parcurs, exact cu două zile înainte de protestul din 10 august, a acestui individ în a mai organiza manifestația, continuată de readucerea în opinia publică a unui individ nebun care a mai apărut de fiecare dată când trebuia denigrat un miting de protest. Acel nebun, Ovidiu Grosu, care a apărut și la Roșia Montană și când oamenii protestau împotriva gazelor de șist de la Pungești și așa mai departe și care a afirmat că va fi o revoluție sângeroasă, a avut ca scop prin afirmațiile sale să întărească și mai mult dispozitivul de apărare împotriva unei așa zise lovituri de stat a unor proteste violente. 

O altă etapă a planului este persistența cu două zile înainte de miting a propagandiștilor ciumei roșie de la Antena 3 în a spune că vor exista violențe, la care se adaugă și postarea lui Aurelian Pavelescu care transmite că va fi incendiat Guvernul

Toate acestea au fost predicatele unui plan operațional coordonat de Liviu Dragnea și Carmen Dan care a avut ca scop înăbușirea protestelor de pe 10 august, compromiterea diasporei și instaurarea unui regim autoritar milițienesc de forță în România. 

Faptul că purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, care într-o conferință de presă a spus că toată această acțiune este supervizată de un procuror militar, iar apoi răsucirea acestora prin afirmarea că s-a autosesizat un procuror de la Parchetul Militar sunt lucruri fără precedent și care nu se înscriu deloc în firescul acțiunilor instituționale. Dublarea afirmației lui Marius Militaru de către Carmen Dan care a afirmat că protestul a fost supervizat de un procuror militar denotă pentru mine foarte clar că se încearcă murdărirea imaginii unui protest absolut pașnic și transformarea lui într-un pretext de destabilizare a României și de preluare a celorlalte instituții care s-au predat ciumei roșii, iar aici mă refer direct la Administrația Prezidențială, Parchetul General, SRI și SPP.

De asemenea, faptul că există multe neconcordanțe între punctele de vedere ale Parchetului General și Ministerului de Interne și ale Jandarmeriei cu privire la ce s-a întâmplat în 10 august întărește și mai mult punctul meu de vedere. Cred că doamna Carmen Dan trebuie să își dea demisia de urgență în primul rând pentru afirmații neprobate și minciuni. Cred că poziția Parchetul General este lămuritoare pentru opinia publică referitor la prezența acelui procuror și pentru oricine care are măcar doi neuroni funcționali acest scenariu este demontat deja pas cu pas”, a spus lectorul universitar.

Referitor la mesajul Ecaterinei Andronescu de marți, 14 august, în care i se cere demisia lui Dragnea din fruntea PSD, Oreste Teodorescu a spus că se aștepta de mult ca „mințile raționale care au rămas în PSD să reacționeze cu privire la alunecarea către un stat milițienesc și autoritar spre care aspiră Dragnea și acoliții săi”. În opinia jurnalistului, PSD se află la un moment de răscruce în care trebuie să aleagă între parcursul nord-atlantic și bolșevism.

„Așteptam de mult ca mințile raționale care au rămas din PSD să reacționeze cu privire la alunecarea către un stat milițienesc și autoritar spre care aspiră Dragnea și acoliții săi. Faptul că violențele din 10 august au stârnit reacții internaționale, iar socialiștii europeni vor să se dezică de PSD, iar grupul liberal european vrea să se dezică de grupul ALDE de la București. Presa internațională și ONG-urile internaționale, culminând cu Amnesty International care este un ONG pentru apărarea drepturilor omului și care suspectează că au fost folosite gaze iritante neurotoxic, chimice, au grăbit puțin grupul mic de PSD-iști, vechi dar mult mai raționali decât gruparea Teleorman-Videle, să reacționeze și să ceară demisia domnului Dragnea în primul rând din funcția de președinte al PSD și apoi din toate funcțiile publice pe care le ocupă. Sper din tot sufletul ca oameni precum Ecaterina Andronescu, Mihai Tudose, Chirica și alți disidenți din PSD să convoace de urgență un congres național al partidului și să tranșeze rapid reorientarea PSD către valorile europene și occidentale și renunțarea la alunecarea pe partea distructivă, din punctul meu de vedere, a acestui partid către valori care sunt mai degrabă apropiate de Transnistria, de Belarus, de Rusia lui Putin și pe ici pe colo chiar de Turcia lui Erdogan etc. PSD trebuie să se hotărască dacă va continua parcursul în NATO sau se întoarce în anii cei mai negri ai bolșevismului”, a încheiat Oreste Teodorescu pentru PSnews.ro.

 

2 comentarii la “Oreste dezvăluie dedesubturile scenei politice: Planul coordonat de Dragnea și Carmen Dan EXCLUSIV

  1. Doamne fereste!Vorbeste de Antena 3 ca este arondata ciumei roșii,pentru ca el nu suporta PSD-ul.Dar oamenii care nu-l suporta pe Johhanis cum ar trebui sa-i numească?Si televiziunea la care-și face el veacul este minunata doar pentru ca se Duce el și acoliții lui care detesta PSD-ul.Este ireal ce se întâmpla in România.N-ai voie sa susții pe altcineva ca este dezastru.Tot ce spune el putem spune și noi ceilalți,cărora nu ne place Johhanis și minunata dreapta.Doar ca noi am înțeles cum este cu democrația,el vrea dictatura,sa ținem toți cu cine vrea el și alții ca el.Nu exista un pic de rațiune,de toleranta.Si noi trebuie sa-l suportam pe Johhanis așa cum și el trebuie sa suporte PSD-ul pentru ca au fost votați de oameni.Nu ,el vrea dărâmarea guvernului cu forța.Ghinion,deocamdată.Daca va iese data viitoare,bine.Oamenii înțeleg foarte bine ce se intampla,nu trebuie sa ne lumineze Oreste.El spune ca o fost un plan și noi spunem la fel.Cuvantul lui împotriva cuvântului meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *