Skip to content
Politică Video

Oreste, dezvăluiri de răsunet în cazul Realitatea TV: Niciunul dintre noi nu a fost remunerat măcar o dată! EXCLUSIV

Jurnalistul Oreste Teodorescu a fost cel mai recent invitat al emisiunii Puterea Știrilor, moderată de redactorul-șef, Marinela Angheluș.

Printre subiectele abordate a fost și episodul Realitatea TV când Oreste și alți jurnaliști au fost interziși pe post și chiar mai mult, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere Rares Bogdan a fost suspendat 2 zile.

" "
" "

Astfel, întrebat care este motivul pentru care nu se mai află la Realitatea TV, Oreste a spus că în mai mare măsură ar fi Cozmin Gușă să ofere clarificări. Jurnalistul a precizat că în viziunea sa ceea ce s-a întâmplat la Realitatea face parte dintr-un context mai larg, global, de răspândire a fake-news.

„Cred că mult mai în măsură decât mine să lămurească acest aspect bizar ar fi Cozmin Gușă, numai că văd că el păstrează o limită de discreție pe care eu nu o înțeleg. Conform propriei analize cred că asistăm cum bine ai spus în introducere la o ultimă zvâcnire a unei hidre îngrozitoare denumită foarte sugestiv ciuma roșie pentru că e născută din vlăstarele neobolșevismului postsovietic de după 1989. Este o armată de foști tovarăși PCR-iști, foști securiști, mulți dintre ei cu legături extrem de periculoase cu serviciile secrete răsăritene, FSB, GRU și altele.
Dacă ne uităm un pic în ansamblu vedem că întreaga Europă este zdruncinată aproape din temelii de niște jocuri oculte pe care băieții foarte înteligenți care joacă șah, și nu sunt Kasparov și Karpov, ci sunt doar niște ofițeri, au reușit să își impună o agendă. Ne aflăm și într-o paradigmă fake-news la nivel global. În asemenea condiții, din perspectiva Federației Ruse o Românie pro-occidentală, o Românie puternică, una care își găsește un sens în lumea nord-atlantică este foarte periculoasă pentru că suntem țara cea mai aproape de granița cu Federația Rusă. Avem o Ucraină care este îngenuncheată pe zi ce trece, o Republică Moldova, din păcate, total abandonată în ghearele „ursului brun sau polar dacă vorbim de cel siberian” și atunci se joacă tare. Este o miză mare. România într-o zonă gri, o Românie incertă, coruptă slujește unor interese care nu sunt cele naționale”
, a menționat lectorul universitar.

Totodată, chestionat în ce relații se mai află cu Rareș Bogdan, Oreste a subliniat că este aceeași relație reciprocă strâsă, de camaraderie. Mai mult, jurnalistul a atras atenția că în urma protestului de pe 10 august și lui și lui Rareș Bogdan sau Oanei Stănciulescu le-a crescut popularitatea în rândul manifestanților #rezist, iar astfel în momentul în care s-ar da OUG pe amnistie și grațiere ar fi periculoși să aibă o astfel de expunere în media în fața publicului.

„Relația este aceeași. Camaraderia dintre noi, fraternitatea noatră, dragostea pe care ne-o purtăm reicproc nu au preț și vor continua să reziste chiar poate și după dispariția noastră fizică. Mie îmi pare foarte rău. Eu mă înțeleg bine cu Rareș. Stau de vorbă cu Rareș de multe ori pe zi. Este foarte trist ce i s-a întâmplat. În continuare cred că miza finală a acestui joc ar fi fost o Realitatea fără Jocuri de Putere. După 10 august influența noastră și puterea noastră de a comunica în timp real cu protestatarii și cu românii care se încăpățânează să lupte pentru un ideal, pentru o cauză dreaptă au fost atât de mari încât grupul de la Scroviștea și aliații lui au hotărât că atunci când vor da OUG pe amnistie și grațiere noi suntem periculoși acolo. Ca atare, într-un mod cât se poate de straniu chiar cu 1 minut înainte să intru pe post am fost interzis și Oana Stănciulescu la fel”, a mai adăugat omul de televiziune.

De altfel, întrebat dacă i s-a oferit vreo explicație pentru faptul că a fost interzis pe post, Oreste a tranșat ferm subiectul precizând că nu i s-a oferit nicio clarificare. Jurnalistul a mai adăugat că nici măcar nu a primit un telefon, neexistând niciun fel de recunoștință pentru miile de kilometri pe care i-a parcurs fără a avea vreun fel de remunerație de la postul Realitatea TV.

„Nicio explicație. Nici măcar un telefon, acela de bun-simț, după 5 ani de contribuție umăr la umăr într-un proiect al libertății de exprimare și al unei televiziuni cu adevărat libere. Niciunul dintre noi nu a fost remunerat măcar o dată sau măcar un bon de benzină nu s-a dat pentru miile de kilometri pe care i-am parcus în anii aceștia, dar nu a contat asta și evident că noi nu am condiționat niciodată payback la ceea ce facem din credință și din dragoste față de ascultătorii, cititorii și privitorii noștri. Răsucirea aceasta bruscă după niște ani de experiență în presa de investigații, aproape 20 și ceva, pentru noi a fost lămuritoare”, a relevat analistul politic.

Confruntat cu faptul că Rareș Bogdan s-a întors totuși la Realitatea, Oreste a clarificat situația și a reliefat că era important pentru publicul postului TV ca el să revină, mai ales în contextul în care România va prelua președinția Consiliului UE.

„Rareș Bogdan s-a întors. Nu i-a fost ușor să se întoarcă. El este și bărbat și un ardelean vertical. Umilința la care a fost supus și, hai să zicem, tango-ul acesta pe cazacioc la care am asistat cu toții este foarte greu de digerat pentru un caracter precum este Rareș, dar am concluzionat mai mulți împreună că decât să pierdem un război mai bine pierdem o bătălie și este foarte important pentru publicul Realitatea TV și cel al Jocuri de Putere ca el măcar până când ne vom lămuri cu preluarea președinției Consiliului UE să rămână pe baricade și sunt convins că a făcut un lucru extraordinar de bun pentru noi toți că a revenit în ciuda faptului că este mâhnit și asta se vede zi de zi pe post”, a zis jurnalistul.

De asemenea, chestionat dacă s-ar întoarce la Realitatea, Oreste a răspuns ferm că ar face-o doar dacă jurnaliști precum Ramona Ursu, Grigore Cartianu, Laurențiu Ciocăzanu și alții ar fi reprimiți pe post.

„Pentru privilegiul și onoarea de a fi alături de Rareș pentru 5 ani de zile aș călca orice fel de orgoliu personal, dar revenirea mea este condiționată în primul rând de revenirea tuturor. Și Laurențiu Ciocăzanu, Grigore Cartianu, Sabin Orcan, Oana Stănciulescu și Ramona Ursu și Mălin Bot și alții care sunt astăzi interziși la Realitatea s-au solidarizat cu Rareș Bogdan când el a fost suspendat 2 zile. (…) M-aș întoarce cu o singură condiție, să revenim toți cei care în mod inexplicabil și cu explicații absolut puerile am fost dați afară noi totuși nefiind angajați acolo. Statutul nostru de invitați nu cred că permite alt comentariu. Neavând nicio relație contractuală cu domnul Cozmin Gușă sau Realitatea TV, el nu ne-a dat afară, ci pur și simplu ne-a interzis”, a clarificat omul de televiziune.

Pe finalul abordării acestui subiect, întrebat ce mesaje transmit urmăritorii și ce planuri are pe viitor, Oreste a menționat că există multe semnale că oamenii doresc să se păstreze o legătură strânsă cu ei, iar astfel a luat decizia împreună cu alți jurnaliști să își lanseze propriul proiect.

„Majoritatea dintre ei simt cumva nevoia să păstrăm acest touch cald și onest cu ei. Ne vom regrupa și reorganiza. Nu este foarte simplu că nu suntem niciunul din noi moguli de presă și nici nu avem acel copac fermecat la rădăcina căruia să fi dosit vreo comoară, dar probabil împreună și strângând din dinți umăr la umăr vom găsi o posibilitate să fim pe o platformă comună.
Ne regrupăm. Mă bucur foarte mult că Laurențiu și Grigore au reușit să deschidă platforma ziaristii.com. O să mai încercăm să achiziționăm o minimă tehnică video care să ne permită un streaming live măcar pe paginile noastre de Facebook, pe o platformă precum ziaristii.com sau poate chiar pe alte site-uri și atât timp cât mai putem să participăm și pe la Nașul TV și pe la alte televiziuni care ne invită noi vom fi prezenți acolo”
, a conchis Oreste Teodorescu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Urmăriți secvența video de la început până la minutul 8:46:
VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *