Skip to content
Politică Video

Oreste dinamitează planul ”grupului de la Scroviștea”. Când va fi dată OUG pe amnistie și grațiere EXCLUSIV

Bintelligence

Jurnalistul Oreste Teodorescu a fost cel mai recent invitat al emisiunii Puterea Știrilor, moderată de redactorul-șef, Marinela Angheluș.

Printre subiectele abordate a fost și ordonanța de urgență pe amnistie și grațiere despre care se speculează că ar urma să fie dată înainte de Crăciun de către ministerul de Interne, Carmen Dan și nu de către ministrul de Justiție, Tudorel Toader, așa cum ar fi normal.

Astfel, jurnalistul a declarat că: „Pe surse am aflat și eu următoarele lucruri, pe care vi le transmit și vouă. Inițial, pornindu-se de la ideea unui t0 și a faptului că anul Centenar ar trebui să ne unească pe toți, oameni cinstiți deopotrivă cu borfași, grupul de la Scroviștea ar fi avut ca intenție să dea acest OUG chiar imediat în preajma zilei de 1 decembrie, probabil consiliați bine de domnii care se ocupă cu asta. Au convenit să o amâne. Inițial se zvonea că o vor da pe 16 decembrie, apoi am înțeles că pe 20 decembrie, iar conform ultimelor discuții pe care le-am mai avut și noi în zonă, e foarte posibil să o dea chiar săptămâna aceasta. Tudorel Toader, am înțeles că a acceptat să contrasemneze ordonanța de urgență, dar să nu fie titularul principal. Alunecos ca întotdeauna. Până la urmă, cine este cea mai obedientă și lipsită fundamental de personalitate și de coloană vertebrală, este ministrul de Interne care a întors una dintre una dintre armele de elită ale Ministerului de Interne o perioadă îndelungată dacă ne referim la Centenarul care tocmai a trecut, Jandarmeria și a transformat-o într-o gardă pretoriană a unor interlopi politici. Dacă dânsa nu s-a jenat să folosească o forță brutală și total neadecvată împotriva populației pașnice, atunci ne putem duce cu gândul, destul de relaxat că nu va avea nicio remușcare propună ordonanța amnistiei și grațierii, probabil invocând condițiile precare din închisorile din România”.

Urmăriți secvența video de la minutul 8.47 până la minutul 10.50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *