Skip to content
Politică

Oreste explică de ce dosarul violențelor din 10 august nu poate fi oprit: Lucrurile sunt deja, din multe puncte de vedere, lămurite

Noi detalii ies la iveală despre incidentele de pe data de 10 august din Piața Victoriei, după ce procurorul militar aflat în teren a descris cum a văzut protestele de atunci și intervenția jandarmilor din spatele structurilor care supravegheau totul.

Jurnalistul Oreste Teodorescu analizează, pentru PSNews, noile informații apărute în spațiul public după declarațiile procurorului militar anchetat de Inspecția Judiciară.

El spune că, indiferent de presiunile structurilor politizate de către Liviu Dragnea, ancheta incidentelor de atunci nu va putea fi oprită, ci doar încetinită, în cel mai rău caz:

”Putem spune că demersul Inspecției Judiciare de când gruparea infracțională de la Scroviștea a pus mâna adânc în aparatul de Justiție nu mai surprinde pe nimeni. Faptul că procurorii militari au început să descopere secretul lui Polichinelle, adevărul pe care toți participanții din 10 august l-au simțit acolo, faptul că pe lângă jandarmerița omorâtă și călcată în picioare, cu coloana ruptă, care certifică scenariul pus la cale la Scroviștea, a mai apărut un caz, o mistificare cu privire la jandarmul înjunghiat. Elemente care aveau menirea să înfierbânte și să accelereze violențele jandarmilor, desigur. Faptul că procurorii militari se apropie lent, foarte lent, dar sigur de nucleul de la Scroviștea care a pus la cale măcelul din 10 august necesită niște măsuri disperate și precipitate, iar Inspecția Judiciară va face tot posibilul, deși nu știu dacă mai poate, să blocheze ancheta. Dar o poate tergiversa, o poate temporiza pe un termen cât mai lung. Dar nu cred că vor reuși, pentru că lucrurile sunt deja, din multe puncte de vedere, lămurite.” a comentat Oreste situația.

Întrebat dacă există pericolul de a merge înapoi în România anului 2004 prin fabricarea de dovezi care să aresteze magistrații anchetați de Inspecția Judiciară, Oreste Teodorescu a spus că:

” Ne îndreptăm cu pași repezi spre ea. Din nefericire, suma acțiunilor Guvernului Dragnea 3 sau 4, la cât o fi ajuns, sunt menite să ne scoată de pe axa blocului democrațiilor liberale. Absolut toate atacurile, și la adresa DNA-ului, și la debandada din sistmeul judiciar, fac parte din Operațiunea Copeica, și anume a păstra România în sfera de influență a Moscovei. E limpede pentru toată lumea. Nu e așa de greu de înțeles cum, de doi ani de zile, un grup ocult de băieți, cu ramificații către Moscova și Beijing, încearcă să defecteze parcursul României în Uniunea Europeană și mai ales în NATO.”  a încheiat omul de televiziune.

 

2 comentarii la “Oreste explică de ce dosarul violențelor din 10 august nu poate fi oprit: Lucrurile sunt deja, din multe puncte de vedere, lămurite

  1. Din pacate, ceea ce e mai dureros, este ca populatia se uita fascinata la toate manevrele PSD-ALDE cu aceeasi fascinatie cu care se uita broasca la cocostarc si acesta doar deschide pliscul si-o inhata!
    efectiv, nu inteleg aceasta fatalitate prin care atata lume doarme in ghete fara sa se revolte fie si numai impotriva uneia din marsaviile guvernantilor actuali! Fie si numai o masura, un OUG deranjant, ar trebui sa aduca suficienti oameni in strada incat ei sa nu stea linistiti !!! Altfel eu cred ca in capetele lor de pradatori, s-a lamurit ideea ca masele au fost puse cu botul pe labe si ei pot face TOT CE DORESC, aducand poporul incolonat catre niste vremuri mizere moraliceste si fara nici-o glorie…Parca si vad natia asta ca un sir de caini cu coada intre picioare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *