Skip to content
Politică

Oreste fulgeră și tună: Într-o democrație, criminalii, violatorii și borfașii stau la pușcărie

România fierbe din ce în ce mai mult de când un val de infracțiuni cauzat de recidiviștii eliberați mult mai devreme de Legea Recursului Compensatoriu. Jurnalistul Oreste Teodorescu, contactat de către redacția PSNews, ne-a oferit un comentariu la obiect, în stilul-i direct și original care l-a consacrat pe omul de televizune.

Acesta compară situația din ziua de azi cu perioada în care comunismul s-a instalat în România imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, când țara noastră a căzut sub sfera de influență a URSS:

”Se întâmplă exact ca în anii 50 când, bolșevicii, pentru a-și asigura o majoritate confortabilă, au recurs la cea mai abjectă stratagemă și anume aceea de a aduce pleava societății, tot ceea ce este mai rău, mai denaturat și mai decadent în societate undeva în zona de decizie și în zona de putere. Așa s-a instaurat comunismul în România. Așa probabil au învățat băieții ăștia din manualele NKVD-ului să păstreze o putere putredă și în secolul XXI. 

De altfel, ne-a oferit și o analiză a strategiei din spatele recursului Compensatoriu și pericolul pe care îl reprezintă dacă va rămâne în vigoare pe viitor:

”Recursul ăsta compensatoriu este gândit pe mai multe planuri. Pe de-o parte, dacă politicienii români aveau de gând să rezolve problema condițiilor din penitenciare, în acești 2 ani de guvernare, în care au cheltuit haotic miliarde de euro, se puteau construi două pușcării la nivel european, decente, cu condiții de detenție în conformitate cu standardele europene, dar nu s-a construit nici măcar o celulă în plus. Mai mult, acest recurs compensatoriu, dacă va merge până în 2020, va mai scoate din pușcărie încă 20.000 de infractori periculoși. Aceștia sigur vor rămâne fideli trup și suflet stăpânilor care i-au eliberat după crime, violuri, tâlhării, condamnări de 10-15 ani ispășite după 2-3 ani. Sigur că, o asemenea pleașcă mai greu cade într-o lume civilizată. Într-o democrație, criminalii, violatorii și borfașii stau la pușcărie.” 

Oreste mai face și o trimitere la celebrul film bazat pe cărțile celebrului autor J.R.R. Tolkien, comparând infractorii periculoși cu o armată de ”orci și troli”:

Mi-e teamă că această coaliție sinistră își va face o oaste de scursuri foarte asemănătoare cu orcii și trolii din Stăpânul Inelelor, cu care vor mărșălui pe străzile patriei intimidând și speriind populația pașnică și blândă care s-a încăîățânat să mai rămână între hotare în speranța că România va avea și ea o soartă mai bună după atâta amar de vreme.

Cu privire la o daună electorală, jurnalistul consideră că, în ciuda pierderii multor voturi printre alegători și a scăderii în simpatie, PSD-ul nu va avea foarte mult de pierdut, deoarece va recupera voturile dintre deținuții periculoși recunoscători:

”Cine se aseamănă se adună. Dacă ne gândim la aluatul din care fac parte Nicolicea, Florin Iordache, Șerban Nicolae și toți cei care au promovat și susținut Legea Recursului Compensatoriu.”

3 comentarii la “Oreste fulgeră și tună: Într-o democrație, criminalii, violatorii și borfașii stau la pușcărie

  1. Asta este specializat in ozn-uri si in legendele olimpiului !!!!! De cand a devanit si asta mare analist politic !!??? s-au terminat analistii si psnews cere puncte de vedere specializate !!!

    1. Esti un trol PSD-ist ori unul dintre slugile despre care tocmai vorbeste Oreste!!!! Ozu-uri sunt in capul tau!!! Sunt o gramada care prefera hotii la conducerea tarii, ca altfel crapa de foame intr-o societate corecta!!!!

  2. Da, borfașii trebuie să stea în pușcărie. Și cei ce dețin droguri de mare risc la fel. Cu excepția celor aflați în solda ”statului paralel”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *