Skip to content
Politică

Oreste, mesaj fără înconjur: PNL are șansa să ofere României o perspectivă europeană democratică și a statului de drept de care cu toții avem nevoie

psnews.ro

Jurnalistul Oreste Teodorescu a explicat, joi, pentru PSNews.ro, motivul pentru care PNL  a strâns mai multe semnături decât PSD pentru candidatura la alegerile europarlamentare. Concret, liberalii au depus la BEC  1,4 milioane de semnături de susţinere, comparativ cu cele 1,3 milioane ale social-democraților.

”Mi se pare firesc acest rezultat, pentru că după atâția ani de guvernare absolut catastrofală din perspectiva PSD –ALDE, electoratul român, care începe să se maturizeze în ăștia 30 de ani de pseudodemocrație, se orientează alternativ, ceea ce e un semn bun. Iar PNL-ul, prin consecvența d-lui de Ludovic Orban de a nu face niciun fel de blat cu PSD-ul și prin intrarea de forțe proaspete în partid – și mă gândesc în primul rând  la Rareș Bogdan -, are șansa să ofere României o perspectivă europeană democratică și a statului de drept de care cu toții avem nevoie”, a spus Oreste.

Totodată, jurnalistul consideră că PSD a obținut un număr mai mic de semnături pentru că electoratul a observat modificările legilor justiției în favoarea celor ”din mafia lor politică”.

”Până și electoratul tradițional PSD a observat că singurul interes al grupării Scroviștea, liderul Maximo, tovarășul Dragnea, nu este altul decât modificarea legilor justiției, în așa fel încât toți cei din mafia lor care au furat să nu se confrunte cu efectele. În ciuda unui program de guvernare anunțat cu sulițe și trâmbițe pe la televiziuni, celebra Biblie a domnului Dragnea, nu s-a realizat nimic, taxele s-au mărit, nu s-a construit un metru de autostradă, nu s-a construit un spital, nu s-au îmbunătățit școlile și liceele. Într-adevăr, au mai crescut pe ici, pe colo, pensiile și salariile, dar asta a fost dublat imediat de creșterea inflației, ROBOR-ul a crescut şi el de la 0,72 la 3,60  și toate aceste consecințe nefaste și în economie și în plan politic nu aveau cum să nu fie observate chiar și de către electoratul PSD-ist”, a mai afirmat Oreste.

De altfel, acesta speră ca în data de 26 mai, ziua alegerilor europarlamentare, prezența oamenilor la vot să fie într-un număr mare în favoarea PNL.

”Eu sper din tot sufletul ca absolut toți cu drag de țară și cu sete de un viitor mai luminos să înțeleagă importanța participării la vot. Cu o prezenţă sub 35% dintre cei cu drept de vot mi-e teamă că nu se va schimba mare lucru. În schimb, cu o prezență masivă începând cu europarlamentare, apoi cu prezidențiale, locale și generale, undeva la un peste 40%, poate spulbera, pentru următorii cel puțin 4 ani, acest nefast act guvernamental PSD-ALDE”, a adăugat Oreste Teodorescu.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri la depunerea listei de candidați în alegerile europarlamentare că liberalii au strâns mai multe semnături decât PSD. Orban a mai spus că obiectivul PNL e câștigarea alegerilor.

 ”Le mulțumim celor aproape 1,4 milioane de cetățeni care ne-au acordat încrederea și care au semnat pentru susținerea listei de candidați a PNL. Îi chem pe români, prin votul pe care și-l vor exprima, să elibereze România de tentaculele caracatiței condusă de infractori, de hoți și de habarniști care și-au bătut joc de România în ultimii 2 ani și jumătate”, a spus Orban miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *