Skip to content
Politică

Oreste, previziune tulburătoare după eșecul moțiunii: Mi-e teamă că vom repeta decembrie 1989!

Revista Tango

Moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!” nu a trecut de votul Parlamentului. A primit chiar mai puține voturi decât numărul semnatarilor. Concret, demersul partidelor din opoziție nu a primit decât 161 de voturi, deși erau necesare 233.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura cu jurnalistul Oreste Teodorescu. Concret, întrebat dacă poate fi vorba de o greșeală de strategie din partea opoziției, analistul politic a atras atenția că șansele acestui demers al opoziției au fost năruite de poziționare UDMR în favoarea Guvernului Dăncilă. Mai mult, omul de televiziune a mai evidențiat cum este catalogată gruparea Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă în presa internațională, fiind folosite formule care îi acuză pe acești exponenți politici de probleme cu legea.

Din punct de vedere matematic, opoziției îi lipseau 70 de voturi dacă toată opoziția unită, adică PMP, PNL, USR făcea front comun și vota moțiunea de cenzură. În momentul în care UDMR-ul cu 30 de voturi a zis pas, au redus cu mai mult de 70% șansele de a trece moțiunea. Mie îmi pare foarte rău pentru că această moțiune de cenzură era varianta cea mai europeană, cea mai elegantă, în stil britanic, de a scăpa de o adunătură de interlopi. Este clar. Dacă și Deutsche Welle, Euronews și toată presa internațională, când face referire la gruparea Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă&co., folosesc epitetele baroni, interlopi, condamnați penal, adunătură de corupți etc, este limpede că societatea românească, în ansamblul ei, cât și cea europeană, nu digeră o astfel de retorică politică și astfel de acțiuni’, a precizat analistul politic.

Totodată, chestionat cât de grav este faptul că rămâne Guvernul Dăncilă la Palatul Victoria, Oreste a reliefat că populația României este la limita suportabilității în privința asaltului celor de la PSD-ALDE împotriva economiei și justiției, dar chiar și împotriva Armatei Române.

„Odată ce parlamentarii nu au înțeles importanța democratică a unei schimbări necesare, mi-e teamă că populația României, asta care a rămas printre noi, nu va putea îngurgita un asalt permanent al acestor indivizi împotriva economiei, cu asaltul împotriva justiției, cu ingerința în treburile armatei cum a fost în cazul anunțului lui Leș că nu îi mai prelungește mandatul Generalului Ciucă, acela fiind totuși cel mai apreciat general român de partenerul american și chiar un șef al Statului Major General care și-a făcut treaba, Atunci, populația României cât să mai suporte pașnic treaba aceasta?”, a mai adăugat jurnalistul,

Pe cale de consecință, întrebat dacă există șansa să se întâmple un moment de declic în rândul românilor, iar aceștia să nu mai accepte ceea ce fac cei de la guvernare, Oreste a lansat un scenariu tulburător conform căruia există posiiblitatea să se întâmple evenimente similare celor din decembrie 1989.

Eu cred că suntem foarte aproape de un moment de declic exact ca acum 29 de ani în decembrie 1989. Hai să ne imaginăm 12 decembrie 1989 cu 4 zile înainte de Timișoara. Și-ar fi putut imagina cineva că Ceaușescu va pica și se va schimba toată istoria? Toată lumea era apatică, tristă, nu avea nimeni nicio speranță. Păreau că lucrurile s-au terminat. Dar dintr-o dată s-a produs o explozie. Mie mi-e teamă că noi vom repeta acel decembrie 1989. Poate că de data asta nu vor mai muri oameni. Asta ar fi o nenorocire și o tragedie, dar o schimbare totală de paradigmă politică nu s-a produs în 1989, dar trebuie să se întâmple pentru că altfel nu putem evolua”, a conchis Oreste Todorescu în exclusivitate pentru PSNews.ro.

16 comentarii la “Oreste, previziune tulburătoare după eșecul moțiunii: Mi-e teamă că vom repeta decembrie 1989!

 1. Mi-e teama ca are dreptate. Sunt de aceeași părere ca nu mai exista soluții pașnice.pentru ca guvernanții noștri nu se dau plecați de bunavoie. Asa ca…. cu Dumnezeu înainte.

  1. De ce sa plece de buna voie desteapto ! Ca vrei tu si alti cativa huligani care in afara de muie nu stiu nimic ? Pai cine crezi ca ar da tara pe mainile unora ca voi ? Cucu ! Du-te la balaceanca sau la dezintoxicare . Chiar daca aveam alte preferinte politice ,acum m-am lamurit . Sunteti mai rau decat Ceausescu ,mai habotnici ,efectiv ne-am saturat chiar nu intelegeti ca sunteti penibili ?

 2. Nu poate fi vinovat udmr, nici măcar psd, de incapacitatea opoziției de a. coagula un program de bunăstare și mîndrie națională și lideri care să dea speranța că-l vor implementa.
  Dar a promis Kelemen Hunor să-i ajute de o vor cere.

  1. Care îi prețul acestui ajutor.Ungurii mereu au primit si apoi au dat .Mă tem că plata s- a făcut de au votat ungurii contra .Timpul ne va spune.

 3. Oooofff, Oreste, tu vad ca esti inca optimist, crezi ca poporul asta se mai ridica odata contra nemernicilor ca si in ’89, eu, din pacate, nu mai cred asta. Pacat de mortii din decembrie ’89, chiar ca au murit pentru nimic daca dupa 29 de ani suntem sub papucul unora mai rai decat ceasca.

 4. Păi in Decembrie 89 când Ceaușescu a făcut mitingul de susținere a început revolta la București, Dragnea a făcut și el miting de susținere și nu s-a profitat atunci…

 5. In Decembrie 89 nu s-a revoltatpoporul, ceicare s-au revoltat atunci au fost și sunt și in prezent minoritari in comparație cu nostalgicii, nomenclaturiștii și cu cei de la vax populii la un loc.

 6. In ce privește moțiunea UDMR se supune orbește cum nu a maifacut-o pana acum in alte mandate, deoarece acum primește ordin de la viktor Orbán care îl susține pe Dragnea.

 7. „Oreste, previziune tulburătoare după eșecul moțiunii: Mi-e teamă că vom repeta decembrie 1989!”

  Doar decembrie 1989?
  Eu am auzit ieri în metrou că vor repeta și bombardamentul din 4 aprilie 1944 ori Ciuma lui Caragea!

  Doamne, apără și păzește!

 8. Cred ca oameni taie porcul și fac cozonaci în loc sa iasă. În strada Sunt încă prea mulți care cred ce spune Veorica și Dragnea și nu se deranjează sa iasă în strada

 9. ORESTE DRAGA esti asa de iubit si de apreciat ! ai ramas printre putinii cu verticalitate. De ce nu -ti faci o televiziune sau un loc unde sa te vedem tot timpul ?. Noi diaspora te ajutam, numai fa ceva!

 10. În stradă cu tine Oreste, în stradă, împreună cu Bot. Sandybell și alte specimene de gen, că până și de la Insolvența tv te-au dat afară ! Dacă nici Gușă nu ți-a mai suportat golănia …
  Înarmează-te cu megafoane, bolovani și molotoave, mută-te în piață, pune-o de o revoluție și dă-i dracu’ jos pe ăștia care nu vor să plece că spui tu, jegule ! Să vedem câți te urmează, în afara mitingiștilor de profesie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *