Skip to content
Politică

Oreste, reacție virulentă în scandalul falșilor medici: Suntem tărâmul făgăduinței, dar nu pentru oamenii cinstiți

Apar din ce mai multe cazuri de medici practicanți cu diplome false, care nu au absolvit liceul sau nici măcar gimnaziul, fără să fi fost verificați de autoritățile competente. Jurnalistul Oreste Teodorescu, contactat de PSNews, a oferit un punct de vedere la cald asupra acestei situații din sistemul de sănătate.

Astfel, Oreste consideră că, într-o țară a valorilor răsturnate, astfel de lucruri devin din ce în ce mai frecvente:

”România este în momentul de față un fel de El Dorado cum era la americani. Suntem tărâmul făgăduinței, dar nu pentru oamenii cinstiți, pentru că în republica infractorilor în care un partid politic organizat pe structură mafiotă cum e PSD-ul primește 219 milioane, iar DNA-ul doar 168 de milioane, în momentul în care Statul nu se constituie parte civilă în niciunul dintre procesele cu mafioții, iar procesele durează câte 10-15 ani, lucrurile acestea se extind ca un cancer. Entropia e atât de mare încât, dacă Statul Român valorizează impostura, incompetența, corupția și ticăloșia, atunci România devine țara tuturor posibilităților infracționale. N-ar trebui să mai mire pe nimeni că, pe o scară de la 1 la 10, să se poată întâmpla ca un băiat cu 8 clase să devină chirurg, un imbecil care n-a terminat nici liceul să devină premier, iar cel mai mare dintre ticăloși să candideze la prezidențiale. Și atunci acesta este evantaiul de posibilități în România. Oamenii de afaceri cinstiți nu fac nimic, sunt dijmuiți de la portar și până la directorul oricărei instituții de stat, iar infractorii, interlopii, mafioții reușesc.” a declarat acesta.

Mai mult, jurnalistul atrage atenția că în România este o mare problemă cu industria vânzării și cumpărării de diplome:

”Gândiți-vă că noi suntem țara în care diploma de liceu se cumpără, licența se cumpără, doctoratul se cumpără, masteratul se cumpără. Am devenit o țară de fabrici de diplome. Că vorbim despre universități particulare sau de stat, toate produc pe bandă rulantă bani din vânzarea de diplome, nu de competențe. Și atunci, dacă oricine poate, pe bani, să aibă o diplomă de absolvire și una de licență și avem atâtea cazuri de doctorate plagiate și doctorate furate, de ce ne mai miră că printre lucrurile astea se mai strecoară și niște imposturi periculoase care atentează la viața fiecăruia dintre noi. ” a adăugat el.

Întrebat la final de ce foști miniștri ai Educației nu au căutat soluții la această problemă, el afirmă că este vorba de același sistem clientelar în care ”foștii miniștri încasau comisioane uriașe de la universități pentru a nu interveni”:

”Miniștrii Educației au fost niște comisionari care își încasează banii de la universitățile din toată țara, care produc diplome și primesc acreditare și posibilitatea de a acorda doctorate și școli doctorale și este o afacere de milioane de euro de suprafață. Adică vindem niște hârtii, dar nu ne mai interesează ce acoperă aceste hârtii: profesionalism, cunoaștere, cercetare etc. Acestea nu produc bani pentru mafia politică.” a concluzionat Oreste Teodorescu.

1 comentariu la “Oreste, reacție virulentă în scandalul falșilor medici: Suntem tărâmul făgăduinței, dar nu pentru oamenii cinstiți

  1. La clinica ONE LIFE sunt angajati fizicieni medicali debutanti sau nu? Daca faci acolo un RMN sau TC, pe bani, interpretarea investigatiei iti este oferita dupa 15 zile de catre un medic. Pacientul nu stie cine e cel care iti face RMN sau TC, nu ti-l prezinta nimeni, dar cand ai nevoie urgenta de o astfel de investigatie, mergi acolo pentru ca ofertele de pret sunt bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *