Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

Oreste Teodorescu și-a pus o dorință la final de 2019: Eu sper să dispară două partide anul viitor!

Facebook/Oreste Teodorescu

Invitat la ”Puterea Știrilor”, jurnalistul Oreste Teodorescu și-a exprimat îngrijorarea că ALDE, o formațiune ”total depășită de istorie”, ar putea fi resuscitat de câțiva lideri PNL.

„Sper să nu aibă nicio fel de șansă de reușită această reînviere a unei formațiuni, care e total depășită de istorie și care a făcut foarte mult rău României. ALDE murise mai demult, adică unor lideri de la ALDE le curgea pământul din buzunare, dar nu le spunea nimeni că sunt morți din punct de vedere politic. Faptul că nici măcar n-au mai intrat în Parlamentul European este un câștig pentru România, dar am niște îngrijorări că pentru susținerea cabinetului Ludovic Orban s-au făcut niște concesii celor de la ALDE, inclusiv legate de legile justiției, de desființarea Secției speciale, de alegeri în două tururi, etc. Mi-e că e posibil ca ALDE să reînvie, cu un balon de oxigen dat total nemeritat din partea unora de la PNL, însă îmi exprim totuși speranța că ce e mort să fie îngropat, să i se facă o sfeștanie și gata”, a spus Oreste Teodorescu la ”Puterea Știrilor”.

" "

ALDE nu este singura formațiune politică pe care jurnalistul o vrea dispărută din politicul românesc, ci și UDMR-ul.

Eu sper să dispară două partide anul viitor, sper să dispară ALDE definitiv și să nu se absoarbă nici măcar unul dintre liderii foarte controversați ai acestui partid, nici la PSD, nici la PNL și sper să dispară după 30 de ani, o malformație politică, care este UDMR -ul. Ne-a demonstrat, cel puțin până acum, că nimic din ceea ce au făcut nu a fost în interesul național al României, ci mai degrabă pentru cel al Ungariei, și atunci o formațiune organizată pe criterii etnice, într-o Europă globală nu mai are niciun fel de importanță și nu poate fi capitalizat politic, din punct de vedere al filozofiei politice europene, UDMR -ul ar trebui să nu mai existe și sper să nu mai existe ca formațiune politică”, a conchis Oreste Teodorescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *