Skip to content
Puterea Știrilor Video

Oreste Teodorescu vrea „curățarea” unui minister greu: Noi am alertat încă de la început că a fost o tentativă de lovitură de stat

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, jurnalistul Oreste Teodorescu a vorbit despre primele măsuri pe care ar trebui să le ia Guvernul Ludovic Orban, odată cu instalarea la Palatul Victoria.

Astfel, Oreste susține că printre principalele obiective ale noului premier ar trebui să se regăsească și  „regândirea totală” a  OUG 114, revenirea la două tururi de scrutin pentru alegerile locale, începerea demersului de desființare a Secției Speciale și desecretizarea operațiunilor MAI din 10 august 2018.

„Acolo a fost o tentativă de lovitură de stat”

„Guvernul Ludovic Orban trebuie să înceapă să corecteze erorile fundamentale ale guvernelor precedente. Ar trebui regândită total OUG 114, trebuie să revenim la democrație, iar aici cerințele USR-ului sunt foarte acceptabile: revenirea la două tururi de scrutin pentru alegerile locale – nu există în nicio țară civilizată altă soluție. Probabil începerea demersului de desființare a Secției Speciale. Guvernul Orban nu poate să mențină această secție pentru că este împotriva tuturor principiilor și recomandărilor UE.

Într-un an de zile sau mai puțin, Orban trebuie să înceapă o curățare pe orizontală și verticală a unui minister foarte important, Ministerul de Interne, iar una dintre deciziile acestui Guvern ar trebui să fie desecretizarea operațiunilor MAI din august 2018. Noi am alertat încă de la început că acolo a fost o tentativă de lovitură de stat administrată de grupul de la Scroviștea condus de Dragnea împotriva instituțiilor statului, Președinție, principalele servicii de informații din România”, a declarat jurnalistul Oreste Teodorescu, la Puterea Știrilor.

Programul de guvernare Orban

Partidul Naţional Liberal a anunţat programul de guvernare al Guvernului Orban. Documentul a fost depus joi la Parlament, împreună cu lista miniştrilor propuşi, în penultima zi din intervalul de 10 zile prevăzut de Constituţie de la desemnarea premierului Orban.

Programul nu anunță o revoluție în fiscalitate, ci doar corectarea unor măsuri precum split TVA, OUG 114, dar și eliminarea supraaccizei la carburanți și eliminarea supraimpozitării contractelor parti-time. Tot în fiscalitate, programul de guvernare prevede o rectificarea bugetară cu scopul de a elimina riscul depășirii unui deficit bugetar de 3%, precum și refacerea legislației legate de Pilonul II de pensii.

În ceea ce privește justiția, programul anunță revizuirea legislaţiei din domeniul justiţiei ”pentru a elimina intervenţiile nocive din ultimii trei ani și pentru ca aceste acte normative să fie puse în acord cu avizele Comisiei de la Veneţia și cu rapoartele Comisiei Europene și GRECO”, dar arată că aceste revizuiri vor fi făcute prin respectarea referendumului din 26 mai, adică fără OUG.

Documentul mai promite și relansarea investițiilor în zăcămintele de gaze din Marea Neagră, blocate de PSD, dar și lansarea licitației pentru licențele 5G cu respectarea memorandumului semnat între România și SUA care ar duce la blocarea accesului Huawei.

1 comentariu la “Oreste Teodorescu vrea „curățarea” unui minister greu: Noi am alertat încă de la început că a fost o tentativă de lovitură de stat

  1. Oreste ar trebui sa se preocupe mai mult de fata lui care sta în pozitia capra la poze. Poate ii vede fofoloancă și o învață să o folosească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *