Skip to content
Puterea Știrilor Video

Organizarea de alegeri anticipate, „cea mai naturală soluție”, susține senatorul PSD Leonard Azamfirei: cheia este la Klaus Iohannis

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Invitat la Puterea Știrilor, senatorul PSD și medicul Leonard Azamfirei este de părere că pentru o bună funcționare a viitorului Executiv este nevoie fie, de „sprijin politic masiv din Parlament”, fie de organizarea de alegeri anticipate, cea din urmă fiind „una dintre cele mai naturale decizii din punct de vedere constituțional”. De asemenea, în opinia social-democratului, PNL-ul nu mai reprezintă un partid credibil pentru guvernarea României.

„Nu poți veni aici și să spui că tu ești în stare să rezolvi problema pe care România o are în acest moment, cu același guvern și cu aceleași persoane care au adus România în această situație cel puțin din punct de vedere politic. Dacă experiența avută anterior este una de natură nefuncțională cu minime rezultate, cu lucruri care nu s-au făcut, deși ar fi trebuit să se facă, întreb: ce credibilitate poate să existe pentru alții, inclusiv pentru PSD, că acești oameni vor face de această dată lucrurile diferit.

Există o lipsă de logica din punct de vedere administrativ, dar și din punct de vedere politic.

PSD poate intra la guvernare doar în condițiile în care are forța necesară și pârghiile necesare ca intrând în această guvernare să poată face ceva. Vorbind la modul ipotetic, fără să fie o asumare a partidului, dacă intri la guvernare pe anumite ministere iar pârghiile necesare pentru susținerea altor ministere nu funcționează, unde ajungem?! Dacă PSD ar avea Ministerul Sănătății, cum ar putea să ducă lucrurile la bun sfârșit dacă nu ar avea sprijinul politic și administrativ al altor ministere.

Putem gândi o structură unde să existe un guvern politic cu sprijinul politic masiv din Parlament sau altfel trebuie să mergem la alegerile anticipate”, spune Azamfirei.

Social-democratul susține că organizarea de alegeri anticipate reprezintă „cea mai naturală soluție din punct de vedere al spiritului Constituției”.

„Alegerea în ceea ce privește organizarea alegerilor anticipate este a președintelui Klaus Iohannis. Se încheie curând cele 10 zile pe care le avea la dispoziție premierul desemnat, Nicolae Ciucă pentru a veni cu o listă în Guvern. Nu văd foarte multă susținere  a acestui ipotetic guvern, nici din partea fostei alianțe: PNL-USR, astfel încât, premisele ca acest guvern să nu treacă de votul Parlamentului sunt consistente. De la această a doua situație, care poate apărea, iar guvernul să nu treacă din nou, cărțile se schimbă, este decizia președintelui de a a găsi o altă soluție, iar una dintre ele, cea mai firească, cea mai naturală din punct de vedere al spiritului Constituției fiind aceea a declanșării alegerilor anticipate și a găsirii unui guvern care să poată duce până la anticipate administrarea țării în condițiile în care ne găsim acum”, conchide senatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *