Skip to content
Politică

Organizarea şi funcţionare CNAT intră în dezbatere publică. Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei doreşte să ia cea mai bună decizie

Inquam Photos/Octav Ganea

Proiectul regulamentului de organizare şi funcţionare a CNAT (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare) şi trei proiecte ale metodologiei de acordare a titlului de doctor, a atestatului de abilitare şi de sesizare a plagiatului vor fi puse în dezbatere publică, a anunţat Sorin Cîmpeanu, vineri.

Vineri sau luni, cel târziu, vor fi puse, de data aceasta, în dezbatere publică proiectul regulamentului de organizare şi funcţionare a CNAT, plus cele trei proiecte ale metodologiei de acordare a titlului de doctor, a atestatului de abilitare şi de sesizare a plagiatului”, a spus ministrul Educației, într-o conferință de presă.

Proiectele vor rămâne în dezbatere publică până la sfârșitul lunii iulie, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

„Ministerul Educaţiei nu o să se grăbească, pentru că doreşte să ia cea mai bună decizie şi le va lăsa în dezbatere publică până la sfârşitul lui iulie, mult mai mult de 10 zile.

Aşteptăm în continuare şi propuneri scrise pe fiecare articol din partea CNAT, pentru că au formulat propuneri de modificare, pe care o să le luăm în considerare. Cert e că nu avem o presiune de timp, avem dorinţa de a lăsa în transparenţă aceste proiecte cât mai mult timp posibil, înainte de a lua o decizie”, a mai spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *