Skip to content
Societate

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o platformă prin care este analizat răspunsul ţărilor UE la Covid-19

facebook
" "

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat joi platforma online Health System Response Monitor (HSRM), care va oferi dovezi despre cum acţionează sistemele medicale naţionale din Uniunea Europeană în răspunsul privind pandemia de Covid-19.

Hans Henri P. Kluge, directorul OMS pentru Europa, a transmis: „Acest instrument este o resursă revelatoare pentru decidenţii din sistemele sanitare în combaterea pandemiei. Prin cartografierea şi analizarea expunerilor făcute de ţări legat de răspuns şi oferind date esenţiale şi dovezi despre Covid-19, platforma va fi cu adevărat importantă pentru cei care răspund crizei în regiune şi caută să reducă consecinţele”, potrivit News.ro.

" "

Noul site va cartografia sistematic şi analiza răspunsurile sistemelor sanitare din regiune la pandemie.

Iniţiativa a fost luată de Biroul regional european al OMS, Comisia Europeană şi Observatorul European privind Politicile şi Sistemele de Sănătate.

La nivel mondial, de la descoperirea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost înregistrate aproximativ 940.000 de cazuri de infectare şi 47.285 de decese. Din totalul bolnavilor de Covid-19, peste 194.000 au fost vindecaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *