Skip to content
Politică

Organizație PNL ajunsă anexa PSD: Afacerile merg până în curtea lui Robert Negoiță (VIDEO)

constantapress.ro

Cu doar câteva săptămâni înainte ca liberalii să își aleagă nouă conducere a partidului, o parte din organizații tind să reflecte exact imaginea partidului debusolat care a ajuns PNL.

Un bun exemplu îl oferă organizația PNL Constanța, unde firele care au legat fostul USL tind să se arate trainice, mai ales când e vorba de afaceri pe bani publici.

„Senatorul PNL Vergil Chiţac a declarat că organizaţia constănţeană a fost în ultimii 15 ani asistată social a PSD. Senatorul Chiţac este supărat după ce a văzut cum şefii din PNL Constanţa ar fi fraudat alegerile pentru conducerea organizaţiei municipale. Astfel, un anume Gheorghe Muhscină a fost impus ca preşedinte. Muhscină ar fi implicat în diverse afaceri dubioase alături de personajele care controlează partidul. De fapt, tartorul PNL Constanţa este Gigi Dragomir, un fost deputat şi apropiat al actualului primar PSD-ist al  Constanţei, Decebal Făgădău”, a dezvăluit jurnalistul Silviu Mănăstire în emisiunea ”Dosar de politician” de la B1TV.

Datele arată că Dragomir este sforarul șef în organizație impunându-și marionetele în funcții de conducere la municipiu și județ, pe Gheorghe Muhscină, respectiv Bogdan Huțună. Un alt personaj controversat din trup ade sforari ai PNL Constanța este Robert Boroianu, partener de afaceri al lui Muhscină.

Influența președintelui PNL Constanța este atât de mare încât acesta a finațat anul trecut organizația cu 50.000 de euro în nume propriu, asigurându=-și astfel un loc la vârf și o rampă de lansare a afacerilor proprii.

Afaceri care se leagă în mod suspect de numele unor personje din PSD și, mai ales, de banii publici aflați la îndemâna acestora, unul dintre ei fiind chiar primarul sectorului 3 din București, Rober Negoiță.

„Într-un document oficial al ANAF se arată că afaceristul Gheorghe Muhscină controlează societatea Plasty Prod SA care se ocupă cu producţia publicitară, dar apare implicată şi în afacerea reparaţiilor de şcoli din sectorul 3 din Bucureşti, sector condus de PSD-istul Robert Negoiţă.

Procurorii DNA anchetează companiile Energo Drobeta SA şi Concelex implicate în modernizarea unităţilor şcolare aflate în administrarea sectorului 3. Compania Plasty Prod SA a şefului PNL Constanţa a intermediat lucrările pentru acţiunile de reparaţii ale şcolilor într-o tranzacţie suspectă. Astfel, Plasty Prod a încheiat în 17 octombrie 2014 un prim contract cu societatea Energo Drobeta SA – firma liberalului Muhscină, prin care se angaja să realizeze lucrări de reparaţii.

După doar o zi, în 18 octombrie, Plasty Prod semnează un alt contract cu societatea Concelex prin care urma să efectueze reparaţii în şcoli în numele firmei lui Muhscină. Valoarea ambelor contracte s-a situat în jurul sumei de 600.000 de euro. Este vorba practic de două contracte în oglindă, prestatorul real al lucrărilor integrale fiind Concelex, iar beneficiarul final Energo Drobeta. Aşadar, compania şefului PNL Constanţa a plimbat banii între cele două firme de construcţii, controlate de acelaşi proprietar”, a precizat Mănăstire.

Până acum, afacerea regizată între firmele lui Muhscină degajă un puternic iz de splare de bani, toate anexele, devizele şi plățile efectuate sunt aceleași pentru ambele contracte.  Muhscină este și proprietar a 90% din BBD BEST Brand Distribuțion, o firmă pe care societatea mamă PlastyProd a împrumutat-o cu 300.000 euro, deși legea interzice acest lucru.

Încrengătura din PNL Constanța esyte atîât de mare, încât tot șirul de prersonaje pare să fie pus sub umbrela unui fost șef al SRI din județ. Astfel, Muhscină are afaceri cu Robert Boroianu, care este finul lui Gigi Dragomir, care la rândul său este finul fostului șef al SRI din Constanța.

Numele Boroianu se leagă și de povestea falimentului producătorului de mezeluri Gepeto, pagfuba înegistrată de această companie în urma colaborării cu Boroianu ridicându-se la câteva milioane de euro.

Iar cum orice serviciu se plătește, ultimul din șirul cumetrilor vopsiți în adepți liberali, Boroianu, a avut grijă să-și impună de la început tariful, soția sa luând anul trecut un împrumut de 150 .000 lei de la Muhscină, pentru ca apoi întreaga familie Boroianu să se mute în vila deținută de Muhscină în localitatea Ovidiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *