Skip to content
Politică

Organizaţii civice, cerere surpriză: DIICOT să cerceteze atentatul lui Dragnea

ziaruldeiasi.ro

Mai multe organizaţii civice solicită şefului DIICOT verificarea afirmaţilor lui Liviu Dragnea referitoare la tentativa de omor: „Nu-l simpatizăm, dar, dacă nu avem de-a face cu o fabricaţie politicianistă de prost gust, este un atac terorist la adresa României„, precizează solicitanţii.

Concret, organizaţiile în cauză au trimis procurorului şef al DIICOT un document intitulat ”Denunţ privind tentativa de atentat împotriva Preşedintelui Camerei Deputaţilor”, potrivit news.ro.

În document sunt citate afirmaţiile făcute de Liviu Dragnea la Antena 3 şi se cere verificarea acestora având în vedere importanţa funcţiei pe care acesta o ocupă în ierarhia statului.

Când discutăm de o persoană care prezidează camera inferioară a Parlamentului României, care are vocaţia de a asigura interimar şefia statului şi care reprezintă România în afaceri europene şi în relaţiile internaţionale, conform diferitor norme şi cutume aplicabile în materie de diplomaţie parlamentară (…) nu putem lăsa strict la latitudinea domnului Liviu Dragnea dacă depune sau nu plângere penală. Domnia sa reclamă, oricum, o tentativă de omor, faptă la care urmărirea penală nu se pune în mişcare la plângerea prealabilă a părţii vătămate”, se arată în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *