Skip to content
Magazin Societate

Organizatorii concertului de la Bucureşti o dau în judecată pe Lara Fabian: „Este inacceptabil“

Organizatorii concertului pe care Lara Fabian trebuia să îl susţină pe 3 februarie la Bucureşti, International Creative Talent Agency, au anunţat că o vor da în judecată pe cântăreaţă, pentru că a anulat „unilateral, pentru a doua oară consecutiv“ show-ul şi pentru acuzaţia falsă adusă.

Cântăreaţa de origine belgiană Lara Fabian, care avea programat pe 3 februarie, de la ora 19.30, un concert la Sala Palatului din Bucureşti, a anunţat pe Facebook, cu două ore înainte de show, că spectacolul este anulat, acuzând organizatorii că nu au plătit-o şi că nu poate accepta un asemenea abuz.
După o zi, organizatorii au transmis un comunicat în care o contrazic pe artistă şi anunţă că vor tranşa problema în instanţă, având în vedere că este pentru a doua oară consecutiv când cântăreaţa anulează spectacolul.
Acest lucru este inacceptabil şi noi nu acceptăm acuzaţia falsă făcută la adresa noastră prin intermediul conturilor ei de social media. (…) Vom înainta un proces împotriva artistei şi managementul acesteia pentru a primi dreptate în cadrul acestei situaţii dureroase. Suntem încrezători ca autoritatea competentă va da un verdict corect“, spun organizatorii, citaţi de News.ro.
Organizatorii susţin că au fost vândute foarte multe bilete, iar spectacolul a fost pregătit „până la ultimul detaliu“. Mai mult, ei spun că artista a ajuns în Bucureşti, a mers la Sala Palatului şi, deşi totul a decurs bine, ea a decis să plece către aeroport fără a oferi vreo explicaţie, detali ce contrazice declaraţia cântăreţei, care, în momentul în care a anunţat că nu va urca pe scenă, a precizat că se află într-un hotel din Bucureşti.
Lara Fabian a aterizat în România pe 2 februarie şi totul a decurs foarte bine. Cântăreaţa a ajuns în dimineaţa zilei de luni la Sala Palatului, fapt demonstrat de imaginile trimise de organizatori. La ora 16.00, a decis să părăsească sala şi să plece către aeroport, fără să discute în prealabil cu niciun reprezentant al organizatorului. Nu a oferit nicio scuză validă, lăsându-i uimiţi atât pe cei din echipa ei, cât şi pe organizatori“, explică organizatorii.
În comunicat se mai arată: „Dacă neplata ar fi motivul real, atunci nu ar fi trebuit să se prezinte în Bucureşti! Absenţa ei vătămează promoterul şi pe toţi cei implicaţi în organizarea evenimentului. Ne cerem scuze pentru publicul afectat, care împărtăşeşte cu noi această problemă. În noiembrie 2019, cele două concerte din Bucureşti au fost anulate de artistă, motiv care este încă subiect de neînţelegere între cele două părţi. Problemele de sănătate invocate sunt discutable, iar promoterul, care este şi booking agent-ul ei, a suferit pierderi materiale din cauza anulării unilaterale de către Lara Fabian. Atâta timp cât conversaţia a fost purtată într-o manieră corectă şi calmă cu persoanele implicate, nu am simţit nevoia să comunicăm public pe acest subiect“.
Totuşi, organizatorii nu au încă un răspuns pentru spectatorii care vor să-şi recupereze banii daţi pe bilete. Agenţia de ticketing, Eventim, a transmis un mesaj prin care anunţă că va depune toate eforturile pentru a recupera sumele de bani de la organizatori şi pentru a asista clienţii în recuperarea sumelor prin toate mijloacele legale disponibile.
Vestea despre anularea concertului am aflat-o şi noi odată cu clienţii noştri, atunci când artista a anunţat această decizie pe pagina ei de Facebook. Echipa noastră de acces şi clearing era deja la Sala Palatului, pregătită să primească spectatorii, când am primit vestea. Regretăm sincer această situaţie şi vă mulţumim pentru înţelegere“, au precizat reprezentanţii Eventim.

Nu este pentru prima dată când concertele Larei Fabian sunt anulate sau reprogramate. În România, prima data s-a întâmplat în decembrie 2016, când artista trebuia sa vină la Craiova. Iniţial, concertul a fost reprogramat pentru 3 octombrie 2017 şi, ulterior, anulat. Mulţi dintre cei care şi-au cumpărat atunci bilete nu şi-au mai recuperat banii, deşi i-au solicitat.

În noiembrie 2019, Lara Fabian trebuia să concerteze din nou la Craiova, dar a anulat concertul în aceeaşi zi, invocând atunci o infecţie de care suferea. Nici în Bucureşti nu a mai ajuns în luna noiembrie a anului trecut, iar concertele au fost reprogramate pentru 3 februarie. De asemenea, a fost anulat şi spectacolul programat pe 14 ianuarie 2020 la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Însă nu doar românii au ghinion când vine vorba de Lara Fabian. Ea a anulat şi spectacolul pe care ar fi trebuit sa îl susţină în Atena pe 1 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *