Skip to content
Media

Organizatorii Eurovision asigură că, în ciuda epidemiei de coronavirus, concursul va avea loc

eurovision.tvr.ro

Organizatorii concursului Eurovision, care urmează să aibă loc în mai la Rotterdam, au declarat vineri că obiectivul lor este de a asigura derularea acestui eveniment muzical major care atrage mii de spectatori, scrie AFP, citată de news.ro.

Serviciul public olandez de radio şi televiziune NPO a precizat că urmăreşte consultările cu European Broadcasting Union, co-producător al Eurovision, pentru a analiza impactul pe care epidemia de coronavirus al putea să o aibă asupra acestui concurs urmărit de milioane de telespectatori în toată lumea.

„Este prea devreme pentru a comenta despre posibile scenarii, căci depind de evoluţiile din perioada următoare. Obiectivul nostru este de a produce un concurs de neuitat”, a declarat NPO, citat de agenţia olandeză ANP.

NPO a refuzat să comenteze informaţiile potrivit cărora concursul ar putea să se desfăşoare fără spectatori şi să fie filmat cu uşile închise.

Un total de 65.000 de spectatori sunt aşteptaţi la nouă concerte diferite, inclusiv la finala din 16 mai.

Regatul Ţărilor de Jos a câştigat dreptul de a organiza ediţia de anul acesta a Eurovision după victoria cântăreţului Duncan Laurence la precedenta competiţie muzicală de la Tel Aviv.

Oraşul portuar Rotterdam a fost ales în august să găzduiască concursul.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

La cea de-a 65-a ediţie a concursului vor participa 41 de ţări.

România va fi reprezentată de Roxen cu melodia „Alcohol You”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *