Skip to content
Societate

OSCAR 2021. Care sunt producţiile care se bat pentru premiile Academiei americane. Primul film românesc cu şanse la un Oscar

TomAntosFilms.com

Cea de-a 93-a gală a Premiilor Oscar are loc, în această noapte, după ce a fost amânată cu două luni din cauza pandemiei de COVID-19. Documentarul românesc “Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a devenit primul film românesc nominalizat la premiile Oscar, unde concurează la categoriile ,,Cel mai bun documentar” şi ,,Cel mai bun lungmetraj internaţional”.

Pentru ediţia de anul acesta, Academia Americană de Film a încheiat un parteneriat cu Facebook Inc, pentru a oferi telespectatorilor o experienţă virtuală interactivă în timp real pe platforme multiple, dându-le posibilitatea să urmărească interviuri în direct, dar şi să “arunce o privire” în spatele scenei, notează site-ul oficial www.oscars.org.

Gala din acest an a Premiilor Oscar va fi accesibilă fanilor din România, în dimineaţa zilei de 26 aprilie 2021, de la ora 03.00.

Documentarul românesc „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a devenit primul film românesc nominalizat la premiile OscarO coproducţie România-Luxemburg, „Colectiv” este o poveste captivantă ce prezintă eforturile comune depuse de medici, oficiali guvernamentali şi jurnalişti de investigaţie, care luptă împotriva corupţiei în timp ce descoperă o fraudă de amploare în sistemul de sănătate din Bucureşti, după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

Vezi continuarea pe adevarul.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *