Oscar Pistorius află dacă va fi eliberat condiţionat. Care sunt acuzațiile împotriva fostului sportiv

Oscar Pistorius
Sursa foto: twitter// Oscar Pistorius @OscarPistorius

Fostul sportiv paralimpic sud-african Oscar Pistorius, încarcerat în 2014 pentru uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp, va avea vineri o nouă şansă pentru o eliberare condiţionată, relatează Reuters.

Cunoscut ca „Blade Runner” deoarece are proteze din fibră de carbon, Pistorius a trecut de la statutul de erou, în calitate de campion paralimpic, la cel de ucigaş condamnat, în urma unor audieri care au atras atenţia întregii lumi în urmă cu un deceniu. Pistorius a împuşcat-o mortal pe Steenkamp de Ziua Îndrăgostiţilor, în 2013.

El a fost iniţial condamnat la cinci ani de închisoare în 2014 pentru ucidere din culpă, dar Curtea Supremă de Apel l-a găsit vinovat de crimă la sfârşitul anului 2015, după un apel al procurorilor. A fost trimis din nou la închisoare pentru şase ani în 2016, după o sentinţă a Înaltei Curţi, care a fost mai puţin de jumătate din pedeapsa minimă de 15 ani solicitată de procurori.

În 2017, Curtea Supremă a mărit de peste două ori pedeapsa pentru crimă la 13 ani şi cinci luni, spunând că pedeapsa de şase ani de închisoare a fost „şocant de blândă”. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Servicii Corecţionale din Africa de Sud a declarat că o comisie de eliberare condiţionată va analiza cazul lui Pistorius în cadrul unei audieri care va avea loc vineri, unde se va decide dacă acesta ar trebui să fie eliberat condiţionat.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: