Skip to content
Politică

Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani închisoare

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, marți, la cinci ani închisoare cu executare pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, în februarie 2013.

Magistratul care a pronunțat sentința a ţinut să precizez că, în Africa de Sud, există închisori care pot primi deţinuţi cu nevoi speciale, aşa cum este cazul lui Oscar Pistorius, care are proteze la ambele picioare.

În timpul procesului, avocatul apărării a subliniat faptul că fostul sportiv nu s-ar putea descurca într-un penitenciar, din cauza handicapului său. Sute de oameni s-au adunat marți în faţa tribunalului în aşteptarea sentinţei. Printre aceştia, jurnalişti, susţinători ai sportivului, dar şi apropiaţi ai victimei, fotomodelul Reeva Steenkamp.

Şapte luni a durat procesul campionului paralimpic

Luna trecută, judecătoarea a decis că Oscar Pistorius este vinovat de ucidere din culpă, după ce şi-a împuşcat mortal iubita prin uşa de la baie.

Procurorii au cerut zece ani de detenţie, în timp ce apărarea a pledat pentru muncă în folosul comunităţii, conform digi24.ro.

Oscar Pistorius nu a negat că a ucis-o pe iubita sa, dar a susținut tot timpul că a făcut-o din greșeală, pentru că a crezut că este un hoț care intrase în casă.

Sportivul are dreptul de a ataca în apel sentința de cinci ani închisoare cu executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *