Skip to content
Politică

OTP schimbă conducerea Băncii

OTP îl schimbă pe László Diósi cu Gyula Fatér la conducerea băncii din România, după mai bine de 11 ani de mandat. Diósi – surprins de vestea schimbării

Centrala OTP de la Budapesta îl schimbă pe László Diósi de la conducerea OTP Bank România după mai bine de 11 ani de mandat. OTP a selectat o persoană din afara grupului, dar tot din Ungaria, pentru preluarea funcției de director general, și anume pe Gyula Fatér, care până în octombrie a lucrat pentru Budapest Bank, potrivit surselor Profit.ro.

László Diósi a fost surprins de vestea schimbării sale, arată sursele citate. Fatér a fost adus, inițial, pentru a înlocui un alt membru al conducerii, pe Gábor Ljubičić, vice-președintele responsabil cu retailul, care se întoarce în Ungaria din motive personale. În cele din urmă, banca maghiară a ales să-l pună pe Fatér chiar șef al băncii din România, acesta așteptând aprobarea BNR după susținerea interviului. Diósi a fost numit la conducerea OTP România în mai 2007. În acest an, OTP a suferit un eșec, care, de altfel, a reprezentat și o premieră în România, după ce BNR a respins tranzacția semnată pentru preluarea Băncii Românești, o lovitură grea pentru planurile de expansiune ale maghiarilor în România,  după cum Profit.ro anunța în premieră, potrivit profit.ro.

Gyula Fatér este absolvent, din 1990, al Universității Corvinus din Budapesta. El a lucrat de-a lungul timpului în mai multe poziții și firme din industria financiară și de capital. Din 2006 până în 2014 a lucrat pentru americanii de la GE Money/Capital. În 2014 a preluat poziția de șef retail la Budapest Bank, bancă deținută tot de GE Capital până în 2015, când a fost preluată de statul ungar printr-o companie de investiții. Fatér va avea de administrat și situații dificile pentru bancă, precum recenta sancțiune de la Protecția Consumatorilor, anunțată de Profit.ro, prin care este pusă în discuție legalitatea contractelor de cesiune credite încheiată cu o firmă cu răspundere limitată  din cadrul grupului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *