Skip to content
Puterea Știrilor Video

OUG 114 pune lacăt pe Complexul Energetic Oltenia? Victor Ponta: Acolo tragedia e și mai mare!

psnews.ro

Președintele PRO România, Victor Ponta a fost, joi, invitat la ”Puterea Știrilor”.  În cadrul emisiunii, fostul premier a vorbit, printre altele și despre consecințele OUG 144/2018.

Victor Ponta  este de părere că ordonanța de urgență  va provoca creșterea prețurilor la energie, credite mai mari și mai puține investiții în telecomunicații.

”Eu cred că de la ordonanța 114 or să ni se tragă foarte multe suferințe de acum încolo, credite mai mari, prețuri mai mari la energie, investiții mai puține în telecomunicații (…)” a afirmat parlamentarul.

Întrebat despre efectele OUG 114 asupra Complexului Energetic Oltenia,  Victor Ponta a declarat:

”Acolo tragedia e și mai mare. A fost domnul Dragnea la Gorj  și am fost foarte dezamăgit de faptul că nu s-a referit la problemele cele mai importante ale județului.

Complexul energetic Oltenia anul a trecut a făcut pierderi de 900 de milioane de euro, are de cumpărat certificate din CO2 până pe 30 aprilie, deci mai are 50  de zile să le cumpere, altfel se ridică autorizația de mediu și în plus i-a venit pe cap și povestea cu 2% din cifra de afaceri prin OUG 114.Ce a însemnat asta? Înseamnă că distrugem energia pe cărbune, importăm mai mult din Ungaria și Cehia, de la CES, la fel cum se întâmplă cu gazul. Au plafonat prețul la gaz, imediat au sărit importurile de la Gaz Pro. Toate măsurile astea, date de Guvern,pentru cine sunt? Dacă mă uit la Antena 3 unde le povestește Vâlcov, cică-s pentru români. Eu văd că de fiecare dată ba câștigă Gaz Pro, ba câștigă CES și noi oricum plătim mai scump. Eu tot timpul  spun, corupția face foarte mult rău, corupția ucide, dar prostia e și mai rea decât atât și aici avem o combinație din amândouă și de asta prețul este foarte mare”, a spus Victor Ponta.

Reamintim că la Complexul Energetic Oltenia au fost proteste, după ce administraţia ar fi propus un buget de venituri şi cheltuieli fără majorări salariale şi fără vouchere de vacanţă pentru cei aproximativ 13.000 de angajaţi. Protestul s-a extins la toate carierele Complexului Energetic Oltenia, oamenii cerând majorarea salariilor.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, în Parlament, acolo unde a dat  explicaţii cu privire la OUG 114, că aceste taxe nu au fost inventate de România şi că solicitările opoziţiei cu privire la măsura legislativă sunt nefondate.

Din prima zi a mandatului de prim-ministru am spus că voi veni în faţa de fiecare dată când va fi nevoie. Deşi solicitarea Opoziţiei cu privire la OUG 114 are în vedere opiniile nefondate şi nu textul în ansamblul său, consider că discutarea acestu act normativ e binevenit. România nu a inventat aceste taxe, ele au fost impuse în mai multe ţări din UE. Stimaţi parlamentari de două luni deţinem Preşedinţia rotativ a Consililui UE. Într-un timp scurt am închis dosare mai multe ca Preşedinţia austriacă. În aceste condiţii vi se pare normal ca românii să plătească dobânzi duble faţă de restul în UE”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *