Skip to content
Politică

OUG amnistie și grațiere. Pieleanu intervine: A venit timpul să tranșăm această chestiune

rnews.ro

Sociologul Marius Pieleanu intervine în scandalul privind posibila OUG privind amnistia și grațierea. Astfel, Pieleanu susține că această temă stă la baza războiului româno-român și consideră că a venit timpul să fie tranșată.

„Amnisitia și grațierea sunt teme care au trezit un interes public uriaș și care, totodată, din  păcate, au polarizat societatea românească și într-un mod inevitabil, nodurile de rețea presa centrală și nu numai, oamenii politici sunt preocupați de aceste lucruri. Eu cred că a venit timpul să tranșăm odată această chestiune, să închidem această poveste cu amnisitia și grațierea și să ne focalizăm pe lucruri ce sunt mult mai importante în societatea românească astăzi și care, mă rog, contribuie la dezvoltarea economică a acestei țări și la bunăstarea ficeăruia dintre noi. Nu este un cap de țară dacă în zilele acestea s-ar sfârși războiul româno-român, cum foarte bine spunea Bogdan Chirieac. Amnistia și grațierea sunt teme ale războiului româno-român. Mai mult decât atât, mă tem că nu neapărat pe Liviu Dragnea îi vizează”, a declarat Marius Pieleanu la Antena 3.

„Nu suntem la masa nici măcar a unei negocieri balcanice”

Mai mult, sociologul consideră că suntem aproape de momentul în care ar putea avea loc negocierea sfârșitului războiului româno-român.

„Trebuie să ne așezăm puțin și să gândim în termeni pozitivi și optimiști viitorul. Klaus Iohannis a făcut primul pas în privința asta, poate părea paradoxal, prin respectarea unei decizii a Curții Constituționale chiar dacă i-a căzut nefavorabil, ca să zic așa, Iohannis a deschis porțile negocierii sfârșitului războiului româno-român”, a declarat Pieleanu. Mai mult, profesorul Pieleanu consideră că al doilea pas este „o regândire a întregului spectru politic românesc. O aducere, sub patronajul prezidențial, la aceeași masă, a tuturor factorilor decidenți din această țară, care împreună să ne schițeze măcar viitorul acestei țări, că suntem pe nicăieri. Nu suntem la masa nici măcar a unei negocieri balcanice, nici măcar unui coridor de gaze. Nu suntem pe nicăieri și este umilitor pentru o țară de peste 20 de milioane de locuitori!„, a conchis acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *