OUG de reducere a cheltuielilor – Manager de spital: Sistemul medical nu e un lux, e o necesitate

Sursa: Facebook

Dr. Bogdan Furtună, managerul Spitalului Colţea din Capitală, a vorbit într-un interviu acordat News.ro despre Ordonanţa 90/2023 de reducere a cheltuielilor bugetare şi despre impactul pe care aceasta îl are, în opinia sa, asupra proiectelor de dezvoltare aflate acum în derulare la nivelul spitalului.

În acest sens, managerul unităţii medicale spune că este posibil să fie îngreunată plata unui aparat RMN extrem de necesar spitalului şi că este posibil şi ca alte proiecte de dotare cu aparatură medicală performantă să fie blocate tocmai din cauza imposibilităţii de a le achita la timp.

„Este chinuitor să ştii sau să vezi că faci ceva şi nu reuşeşti să duci la bun sfârşit. Sunt unele lucruri în acea Ordonanţă care împiedică progresul. Zic progresul pentru că Spitalul Colţea este un spital hemato-oncologic cu preponderenţă şi noi avem nevoie de echipamente şi aparatură medicală care nu au fost puse la dispoziţie de vechile conduceri şi aşa mai departe şi acum am ajuns la nivelul în care să updatăm tot ceea ce avem nevoie ca aparatură medicală la nivelul spitalului, să ajungem şi noi în 2023, şi uite că am ajuns în 2023 şi ne-am împotmolit. De ce? Din cauza unei legi care nu pot să spun că e rea, dar trebuie să ţinem cont că sunt anumite paliere care ar trebui exceptate şi aici vorbim de sistemul sanitar”, a spus managerul Spitalului Colţea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: