Skip to content
Politică

OUG pe amnistie și grațiere, consecințe în Europa. Stolojan: PSD-ALDE ar confirma că nu dorește decât să îl scape pe Dragnea de pușcărie! EXCLUSIV

Cotidianul.ro

Toți ochii sunt ațintiți pe coaliția de guvernare PSD-ALDE zilele acestea. Concret, pe surse a apărut informația conform căreia Guvernul Dăncilă urmează să dea OUG pe amnistie și grațiere în ultima ședință din 2018.

În acest context redacția PSnews.ro a luat legătura cu europarlamentarul PNL Theodor Stolojan. Astfel, îmtrebat ce consecințe ar avea OUG pe amnistie și grațiere de plan european, eurodeputatul a atras atenția că un astfel de act din partea guvernării PSD-ALDE nu ar face decât să confirme celor din Europa că cei de la putere în România nu urmăresc decât să îl scape pe Dragnea de închisoare și pe alții într-o situație similară cu președintele PSD. The

„Încrederea în România ar fi extraordinar de deteriorată deoarece la nivelul instituțiilor europene indiferent că vorbim de Comisia Europeană sau Parlamentul European avem o lipsă de încredere exprimată în cuvinte față de ceea ce se întâmplă astăzi cu atacurile la adresa statului de drept. Așadar, este vorba despre o lipsă de încredere în acțiunile Guvernului actual vis-a-vis de independența sistemului de justiție. 

O acțiune precum un act de grațiere și amnistie, cum vrea să îl dea guvernarea PSD-ALDE, nu ar face decât să confirme că de fapt ceea ce doresc acești oameni de la guvernare nu este decât cum să îl scape pe Dragnea de pușcărie și pe alții care sunt în aceleași situații. Acele perosane sunt fie condamnate, fie în anchete penale.

Din păcate, aceasta este situația la nivelul UE și ea nu este aflată pe surse sau presupusă, ci este exprimată în mod clar în diferite declarații fie ale Parlamentului, fie ale Comisiei Europene. 

Mai este un lucru de spus și anume că nu știm cum vor să facă cei de la PSD-ALDE o asemenea ordonanță, pentru că putem discuta despre cazuri mici de încălcare a legilor în diferite domenii, dar avem probleme pentru cei condamnați pentru acte de corupție. Aceste acte de corupție au avut loc în această perioadă în care s-a produs transformarea proprietății de stat în proprietate privată și foarte mulți au folosit acest prilej pentru a-și însuși în mod nelegal o parte din activele statului ca să nu mai vorbesc de cei care au acces la banii publici fie că discutăm despre bugetele locale sau de bugetul de stat”, a declarat în exclusivitate pentru PSnews.ro eurodeputatul Theodor Stolojan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *