Skip to content
Politică

OUG pe amnistie și grațiere. Daniel Buda: Orice derapaje de la valorile UE pot duce la activarea Articolului 7! EXCLUSIV

Pe surse a apărut informația conform căreia va fi dată controversata Ordonanță de Urgență pe amnistie și grațiere în ultima ședință de Guvern a anului 2018.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura joi, 6 decembrie, cu europarlamentarul PNL, Daniel Buda. Concret, întrebat dacă există discuții în Parlamentul European referitoare la OUG pe amnistie și grațiere printre europarlamentarii străini, eurodeputatul PNL a atras atenția că există preocupări nu doar legate de o astfel de ordonanță, ci de întreg sistemul de justiție românesc.

Mai mult, europarlamentarul a evidențiat că dacă nu sunt respectate principiile și valorile europene există riscul activării Articolului 7.

„Preocupările la Bruxelles vizează nu doar posibile ordonanțe de amnistie sau grațiere, ci aceste preocupări sunt legate de tot ceea ce se întâmpla în zona justiției! Legiferarea cu încălcarea procesului de consultare publică, cu ignorarea recomandărilor Comisiei de la Veneția și cu încălcarea însăși a dispozițiilor constituționale pot atrage sancțiuni! De altfel, orice derapaje de la principiile și valorile europene avute în vedere la intrarea în UE sunt de natura să ducă în extremis la sancțiuni puternice din partea UE cum ar fi nedorita ipoteză de activare a Articolului 7! Sper însă să existe resurse suficiente și înțelepciunea necesară să nu se ajungă aici! În același timp, PSD-ALDE trebuie să fie conștienți de faptul că nu pot face ce doresc fără sa existe sancțiuni la un moment dat din partea UE!”, a declarat în exclusivitate pentru PSnews.ro eurodeputatul PNL Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *