Skip to content
Politică

OUG pe amnistie și grațiere, efecte devastatoare? Stelian Ion: Vom fi priviți ca o țară de lumea a treia! EXCLUSIV

epochtimes-romania.com

Pe surse a apărut informația conform căreia urmează ca în ultima ședință de Guvern din 2018 să se dea una din cele mai controversate ordonanțe de urgență. Concret este vorba despre OUG pe amnistie și grațiere.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu Stelian Ion, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Astfel, întrebat ce implicații ar avea o OUG pe amnistie și grațiere, Stelian Ion a atras atenția că ar fi precum „un decret prin care România se declară o nație condusă de hoți” și ar urma să fie privită de familia europeană ca o „țară de lumea a treia”.

„În primul rând, ar însemna ca persoanele acuzate în principal de fapte de corupție și de alte fapte dintr-o paletă largă de infracțiuni să scape de răspunderea penală. Mai mult decât atât, ar însemna ca persoanele care au primit condamnări în trecut pentru aceste infracțiuni să nu mai suporte consecințele negative ale acestor condamnări. În plus, o asemenea OUG ar echivala cu un decret prin care România se declară o nație condusă de hoți. În mod oficial în acel moment este clar că infractorii au acaparat toată puterea și nu vor face decât să legifereze în interesul infractorilor. Ne afectează și ca imagine foarte grav pe toți românii. Poate nu ne dăm seama de lucrul acesta, dar vom fi priviți de către familia europeană și de către celelalte state democratice ca o țară de lumea a treia care a fost acaparată de infractori”, a precizat avocatul.

Totodată, în contextul în care s-a vehiculat zvonul potrivit căruia proiectul de OUG pe amnistie și grațiere ar fi pregătit de ministerul de Interne și nu cel de Justiție, Stelian Ion a evidențiat că se încearcă astfel de demersuri deoarece Tudorel Toader nu a primit acceptul de la Tăriceanu pentru a da ordonanța, întrucât șeful Senatului vrea să obțină cât mai multe avantaje de la PSD.

„În privința ministerului de la care să fie elaborată această OUG și să o propună în Guvern este clar că nu avem de-a face decât cu un artificiu făcut de Liviu Dragnea pentru a ocoli ministerul Justiției care se pare că încă nu este hotărât să meargă pe amnistie și grațiere. Domnul Tudorel Toader a spus că încă nu este momentul să vorbim despre așa ceva. Eu cred că nu are probleme de ordin moral, ci este o chestiune de negociere politică cu PSD. Călin Popescu Tăriceanu vrea să obțină cât mai multe de la PSD și din cauza aceasta pare că amână această decizie pe amnistie și grațiere și pare că nu îi dă undă verde lui Tudorel Toader despre care nu am îndoială că ar face-o dacă i s-ar da această undă verde. Pare un artificiu făcut să eludeze o chestiune care ar fi absolut normală și anume ca proiectul să vină de la ministerul Justiției pentru că este o chestiune care ține eminamente de actul de justiție și de acest minister și până acum numai de acolo au venit astfel de propuneri”, a conchis Stelian Ion în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *