Skip to content
Politică

OUG pentru anchetarea magistraților. Fost Avocat al Poporului: Și judecătorii trebuie să se supună legii! EXCLUSIV

comisarul.ro

Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență pentru operaționalizarea secției pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați. Aceasta este înființată ca urmare a modificării Legii privind organizarea judiciară. Conform legii, secția va începe să funcționeze în trei luni, deși la CSM nu au fost demarate procedurile pentru operaționalizarea acesteia, în condițiile în care din 23 octombrie DNA nu mai are competența să investigheze acele fapte din justiție.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, pentru a analiza consecințele adoptării acestei ordonanțe asupra magistraților. Astfel, juristul este de părere că impactul OUG-ului este unul benefic. Până la urmă și judecătorii trebuie să se supună legii”.

Totodată, întrebat dacă ar putea intra în discuție o posibilă presiune politică în ceea ce îi privește pe magistrați după adoptarea acestei OUG, Gheorghe Iancu neagă virulent această ipoteză.

Nu, în niciun caz. Nu este o opțiune politică, este o necesitate care a rezultat mai ales din activitatea din ultimii 10 ani a Parchetului și a Justiției în general. Și aceștia au săvârșit infracțiuni și nu avea cine să-i cerceteze pentru a-i trimite în judecată”, a mai adăugat profesorul universitar.

Privitor la afectarea independenței magistraților, fostul avocat al poporului a declarat căși magistrații pot săvârși infracțiuni, cum săvârșește orice individ. Până la urmă ar fi trebuit să existe un corp de control și pentru ei. Ceea ce nu exista. Și atunci, sigur că s-a înființat această secție, a conchis Gheorghe Iancu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

1 comentariu la “OUG pentru anchetarea magistraților. Fost Avocat al Poporului: Și judecătorii trebuie să se supună legii! EXCLUSIV

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *