Skip to content
Politică

OUG pentru secția de anchetă a magistraților. Cristi Danileț: O stupiditate juridică! EXCLUSIV

MagnaNews
" "

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o Ordonanţă de Urgenţă pentru operaţionalizarea Secţiei pentrtu investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, care va fi înfiinţată ca urmare a modificării Legii privind organizarea judiciară, a anunţat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Tudorel Toader, OUG pe secția de anchetă a magistraților

" "
" "

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătua joi cu magistratul Cristi Danileț pentru a analiza implicațiile unei astfel de OUG.

Concret, judecătorul atrage atenția că este vorba despre o „stupiditate juridică” și deși CSM a dat aviz negativ, iar adunările magistraților au respins-o, politicul a mers mai departe.

„Nu era nevoie de nicio OUG. În realitate, aceasta a fost emisă nu pentru a operaționaliza noua Secție de investigare a magistraților, ci de a eluda legea. Astfel, legea aprobata de Parlament prin care s-a înființat această secție stabilește un anumit mod de selecție a procurorilor, pe când OUG stabilește o altă modalitate, mult mai simplă și neprofesionistă. În realitate, o OUG ar fi trebuit să elimine aceasta Secție din legislația noastră, care este o stupiditate juridică: nu exista nicăieri în lume o asemenea structură și este total nejustificata. În plus, Comisia de la Veneția impune statului să inființeze această structură numai cu acceptul magistraților. Însă CSM a dat aviz negativ și adunările magistraților au respins-o. Cu toate acestea, politicul a mers mai departe”, a declarat Cristi Danileț în exclusivitate pentru PSnews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *