Skip to content
Politică

OUG privind referendumul pentru redefinirea familiei: PMP se va adresa Comisiei de la Veneţia

Inquam Photos / Octav Ganea

PMP se va adresa Comisiei de la Veneţia şi va sesiza Avocatul Poporului în legătură cu OUG privind referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie, pentru că prin acest act normativ partidelor parlamentare care nu au grupuri în ambele Camere ale Parlamentului, situaţie în care se află PMP, li se interzice să aibă reprezentanţi în secţiile de votare.

”Este pentru prima dată când Guvernul, în mod flagrant, decide să îngrădească activitatea unui partid politic parlamentar. Folosindu-se de referendum, pentru că PMP a cerut o moţiune de cenzură, autoarea OUG de ieri, Carmen Dan, a decis să se răzbune pe un partid politic parlamentar”, a declarat Eugen Tomac, potrivit News.ro

Preşedintele PMP a precizat că prin OUG privind organizarea referendumului, Guvernul a modificat art 25 şi 26 din Legea referendumului, astfel că în secţiile de votare pot avea reprezentanţi doar partidele parlamentare care au grupuri în ambele Camere ale Parlamentului.

Tomac a spus că aceasta este ”o decizie aberantă, care încalcă un drept fundamental electoral”, iar PMP se va adresa Comisiei de la Veneţia şi va sesiza Avocatul Poporului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *